Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Kokkekniv 200mm Elegancia [KSK-01]

Kokkekniv 200mm Elegancia er laget av mer moderne SG2 stål. Det er japansk pulverstål som også produseres av selskapet Takefu Special Steel Co., samme som VG-10 stål. Denne type stål ble utarbeidet som ny og mer effektiv stål enn VG-10. SG2 stållegering inneholder 30% mer karbon enn VG-10, som avgjør hardheten til stålet, 230% mer molybden, noe som bidrar til korrosjonsbehandling, og 570% mer vanadium, noe som bidrar til lang oppbevaring av skarphet. Bladet av SG2 stål er herdet med minst 62 enheter i Rockwell-skalaen. Noe som er vesentlig høyere enn i tilfellet av AUS-10 og VG-10 stål, noe som betyr at kuttet, men viktigst av alt, oppbevaring av skarphet vil forbli utmerket.

Les merShow less
kr 2,875.00
Ikke på lager
Referanse:
KSK-01
Merke:
Merkelapper:
Beskrivelse

Kokkekniv 200mm Elegancia er laget av mer moderne SG2 stål. Det er japansk pulverstål som også produseres av selskapet Takefu Special Steel Co., samme som VG-10 stål. Denne type stål ble utarbeidet som ny og mer effektiv stål enn VG-10. SG2 stållegering inneholder 30% mer karbon enn VG-10, som avgjør hardheten til stålet, 230% mer molybden, noe som bidrar til korrosjonsbehandling, og 570% mer vanadium, noe som bidrar til lang oppbevaring av skarphet. Bladet av SG2 stål er herdet med minst 62 enheter i Rockwell-skalaen. Noe som er vesentlig høyere enn i tilfellet av AUS-10 og VG-10 stål, noe som betyr at kuttet, men viktigst av alt, oppbevaring av skarphet vil forbli utmerket.

Knivbladets produksjonsprosess av SG2-stålprodukter er veldig komplisert, den innebærer høye teknologiske krav for å få frem fordelene av pulverstål. Derfor er det ikke mange produsenter som er i stand til å bruke denne type høykvalitetsstål for å lage kokkekniver. Per i dag er det kun noen få ledende verdens merker innen knivbransjen som bruker pulverstål for førsteklasseproduksjon.

Kokkeknivene våre slipes manuelt av høyklassehåndverkere på en slipeskive etter tradisjonell metode som heter «Honbazuke». Skjærekanten slipes med kant på 15 grader. Det er sikkert og visst at knivbladet vil være sylskarpt.

Knivens design er en hybridversjon av det vestlige og det østlige. Knivbladets form er en kombinasjon av japansk og vestlig kultur av kjøkkenredskap. En tradisjonell japansk spiss «Kiritsuke» gir en mulighet til å skjære fisk og kjøtt enkelt fordi spissen går brått over til bladet. Når vi tok i betraktning erfaring og kundenes ønsker, og de mente at japansk kjøkkenkniv er noe smal, har vi laget en bred versjon av kniven slik at hånden din kommer ikke i kontakt med skjærefjølen.

Håndtaket er laget for maksimal brukervennlighet, det er verken for tynt eller for tykt, med et komfortabelt grep. Håndtaket er laget av pakkawood (valnøtt farge), det er nemlig en blanding av naturlig tremateriale og tjær. En slik versjon er mye mer praktisk enn med et håndtak som lages kun av naturlig tremateriale med tanke på holdbarhet. Pakkawood mister ikke sin farge over tid og blir ikke grov, i motsetning til naturlig tre.

Kobber bolster blir dekt med et lag av plakk over tid, og kniven vil se mer elegant og gammeldags ut. Slik at kniven vil være din favoritt i flere år, akkurat som en trofast venn.

En balansert vekt av kokkekniven og håndtaket sørger for komfortabel og sikker følelse i hånden.

Bruk og Vedlikehold av kjøkkenkniver.

Det er ikke anbefalt å vaske kjøkkenkniver av høy kvalitet i en oppvaskmaskin. Produsentene anbefaler utelukkende håndvask på grunn av flere årsaker. Rett etter bruk må knivene vaskes og tørkes, i verste fall kan knivbladene mørkne. Dersom det forekommer små endringer av stålets tone eller flekker på knivbladet, kan man bruke kun milde oppvask- og skuremidler som ikke inneholder klor. Det er klart best å oppbevare kjøkkenknivene separat fra resten av kjøkkenutstyret, siden dette vil bidra til å unngå mulig skade på skjærekanten og knivbladet fra uønsket kontakt med faste gjenstander (ikke oppbevar knivene i en tradisjonell kjøkkenskuffe på blandet vis). Det er aller best å oppbevare kniver i spesielle knivblokker eller på magnetlister. Kjøkkenkniver er ikke egnet til å skjære og kutte kjøtt, fjærkre og fisk med store bein, samt frosne produkter (det finnes spesielle kniver til disse formål). Kjøkkenkniver bør ikke bøyes, brukes til å skrape gjenstander, eller til åpne ølflasker og hermetikkbokser. 

Det anbefales ikke å kutte matvarer på skjærefjøl laget av glass, keramikk, stein eller akryl. Man kan heller bruke skjærefjøl laget av trematerialer eller polyuretan (myk plast). Ved riktig bruk kan kjøkkenkniver til høy kvalitet vare i flere år.

Bruk finkorn keramikk skjerpestål og slipesteiner til daglig bruk. Anbefalinger for valg av rett slipestein til kokkekniver: #200 til #600: passer best til å reparere skadde verktøy og gjenopprette kanten av stumme kniver. #800 til #1000: flott for innledende sliping. #2000 til #5000: for utmerket etterbehandling. #8000 til #12000: for polering.

 

Les merShow less
Produktdetaljer
KSK-01

Dataark

Bruksområde Kniv
Grønnsakskniver
Kokkekniver
Universalkniver
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 2,999.00
Dette er en klassisk kokke kniv fra Tamahagane San Tsubame serien  som med vekten letter arbeid med større kjøttstykker eller for eksempel rotgrønnsakerfra Tamahagane San  OM TAMAHAGANE SAN TUSBAMEBladet i San Tsuame...
kr 1,699.00
Brødkniv, Samme form som kokkekniv. For store brød og store grove produkter. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv skapt av proffesjonelle,...
kr 2,859.00
En olivenslipt kokke kniv fra Tamahagane San serien som med vekten letter arbeidet med større kjøttstykker eller for eksempel rotgrønnsaker.  At kniven er olivslipet betyr at den har små utsparinger i selve bladet,...
kr 1,399.00
Hold knivene dine pent og trygge. Magnetlisten fra Tamahagane er laget av kvalitet akrylplast og har plass til ca 5-6 kniver. Fest knivlisten til veggen med to skruer i hver kant som er dekket med en svart plate....
kr 1,299.00
Brødkniv, utformet som en kokkekniv på 24 cm. Kan også brukes på samme måte som en universalkniv, men egner seg ikke til kjøtt. Mye brukt på ganske grove produkter. En serie klassiske kniver som kombinerer det...
kr 1,399.00
Masahiros Neo-Kengata i samarbeid med stjernekokk Ole Martin Alfsen. Masahiro smir disse kokkeknivene for hånd. Bladet er laget av laminert pulvestål, dette holder eggen skarp lenge og er lett å slipe. Kniven har et...
kr 769.00
En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv skapt av proffesjonelle, for folket og elsket av kokkene. MV serien har det karakteristiske patenterte...
kr 1,199.00
Vår mest solgte kokkekniv i Norden. Denne kniven er ofte spydspyssen i enhver knivserie. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv skapt av...
kr 2,639.00
Santoku kniven fra Tamahagane San Tsubame serien er en jevn og litt finere japansk kokekniv for de litt mindre matlagingsoppgaver. Med sine høye blader og avrundet spiss er den meget godt egnet for både grønnsaker,...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.