Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Kokkekniv 200mm Elegancia [KSK-01]

Kokkekniv 200mm Elegancia er laget av mer moderne SG2 stål. Det er japansk pulverstål som også produseres av selskapet Takefu Special Steel Co., samme som VG-10 stål. Denne type stål ble utarbeidet som ny og mer effektiv stål enn VG-10. SG2 stållegering inneholder 30% mer karbon enn VG-10, som avgjør hardheten til stålet, 230% mer molybden, noe som bidrar til korrosjonsbehandling, og 570% mer vanadium, noe som bidrar til lang oppbevaring av skarphet. Bladet av SG2 stål er herdet med minst 62 enheter i Rockwell-skalaen. Noe som er vesentlig høyere enn i tilfellet av AUS-10 og VG-10 stål, noe som betyr at kuttet, men viktigst av alt, oppbevaring av skarphet vil forbli utmerket.

Les mer
kr 2,875.00
På lager 2 Produkter
Referanse:
KSK-01
Merke:
Merkelapper:
Beskrivelse

Kokkekniv 200mm Elegancia er laget av mer moderne SG2 stål. Det er japansk pulverstål som også produseres av selskapet Takefu Special Steel Co., samme som VG-10 stål. Denne type stål ble utarbeidet som ny og mer effektiv stål enn VG-10. SG2 stållegering inneholder 30% mer karbon enn VG-10, som avgjør hardheten til stålet, 230% mer molybden, noe som bidrar til korrosjonsbehandling, og 570% mer vanadium, noe som bidrar til lang oppbevaring av skarphet. Bladet av SG2 stål er herdet med minst 62 enheter i Rockwell-skalaen. Noe som er vesentlig høyere enn i tilfellet av AUS-10 og VG-10 stål, noe som betyr at kuttet, men viktigst av alt, oppbevaring av skarphet vil forbli utmerket.

Knivbladets produksjonsprosess av SG2-stålprodukter er veldig komplisert, den innebærer høye teknologiske krav for å få frem fordelene av pulverstål. Derfor er det ikke mange produsenter som er i stand til å bruke denne type høykvalitetsstål for å lage kokkekniver. Per i dag er det kun noen få ledende verdens merker innen knivbransjen som bruker pulverstål for førsteklasseproduksjon.

Kokkeknivene våre slipes manuelt av høyklassehåndverkere på en slipeskive etter tradisjonell metode som heter «Honbazuke». Skjærekanten slipes med kant på 15 grader. Det er sikkert og visst at knivbladet vil være sylskarpt.

Knivens design er en hybridversjon av det vestlige og det østlige. Knivbladets form er en kombinasjon av japansk og vestlig kultur av kjøkkenredskap. En tradisjonell japansk spiss «Kiritsuke» gir en mulighet til å skjære fisk og kjøtt enkelt fordi spissen går brått over til bladet. Når vi tok i betraktning erfaring og kundenes ønsker, og de mente at japansk kjøkkenkniv er noe smal, har vi laget en bred versjon av kniven slik at hånden din kommer ikke i kontakt med skjærefjølen.

Håndtaket er laget for maksimal brukervennlighet, det er verken for tynt eller for tykt, med et komfortabelt grep. Håndtaket er laget av pakkawood (valnøtt farge), det er nemlig en blanding av naturlig tremateriale og tjær. En slik versjon er mye mer praktisk enn med et håndtak som lages kun av naturlig tremateriale med tanke på holdbarhet. Pakkawood mister ikke sin farge over tid og blir ikke grov, i motsetning til naturlig tre.

Kobber bolster blir dekt med et lag av plakk over tid, og kniven vil se mer elegant og gammeldags ut. Slik at kniven vil være din favoritt i flere år, akkurat som en trofast venn.

En balansert vekt av kokkekniven og håndtaket sørger for komfortabel og sikker følelse i hånden.

Bruk og Vedlikehold av kjøkkenkniver.

Det er ikke anbefalt å vaske kjøkkenkniver av høy kvalitet i en oppvaskmaskin. Produsentene anbefaler utelukkende håndvask på grunn av flere årsaker. Rett etter bruk må knivene vaskes og tørkes, i verste fall kan knivbladene mørkne. Dersom det forekommer små endringer av stålets tone eller flekker på knivbladet, kan man bruke kun milde oppvask- og skuremidler som ikke inneholder klor. Det er klart best å oppbevare kjøkkenknivene separat fra resten av kjøkkenutstyret, siden dette vil bidra til å unngå mulig skade på skjærekanten og knivbladet fra uønsket kontakt med faste gjenstander (ikke oppbevar knivene i en tradisjonell kjøkkenskuffe på blandet vis). Det er aller best å oppbevare kniver i spesielle knivblokker eller på magnetlister. Kjøkkenkniver er ikke egnet til å skjære og kutte kjøtt, fjærkre og fisk med store bein, samt frosne produkter (det finnes spesielle kniver til disse formål). Kjøkkenkniver bør ikke bøyes, brukes til å skrape gjenstander, eller til åpne ølflasker og hermetikkbokser. 

Det anbefales ikke å kutte matvarer på skjærefjøl laget av glass, keramikk, stein eller akryl. Man kan heller bruke skjærefjøl laget av trematerialer eller polyuretan (myk plast). Ved riktig bruk kan kjøkkenkniver til høy kvalitet vare i flere år.

Bruk finkorn keramikk skjerpestål og slipesteiner til daglig bruk. Anbefalinger for valg av rett slipestein til kokkekniver: #200 til #600: passer best til å reparere skadde verktøy og gjenopprette kanten av stumme kniver. #800 til #1000: flott for innledende sliping. #2000 til #5000: for utmerket etterbehandling. #8000 til #12000: for polering.

 

Les mer
Produktdetaljer
KSK-01

Dataark

Bruksområde Kniv
Grønnsakskniver
Kokkekniver
Universalkniver

Produktanmeldelser


Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 1,799.00
Dette er en ekstra tykk kokkekniv som egner seg til å filetere store fisker. I Japan kalles kniven en Europeisk Deba. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og...
kr 2,859.00
Dette er en klassisk kokke kniv fra Tamahagane San serien  som med vekten letter arbeid med større kjøttstykker eller for eksempel rotgrønnsakerfra Tamahagane San  OM TAMAHAGANE SAN Tamahagane San har blitt...
kr 2,475.00
En Tranchserkniv (oppskjæringskniv) kokke kniv med litt lavere og smalere blader fra Tamahagane San serien. Brukes til å kutte tynne skiver, trancher (skjære opp), kjøtt, rå og kokt. OM TAMAHAGANE SAN TUSBAMEBladet i...
kr 5,829.00
En eksklusiv og vakker kokkekniv Tamahagane San Kyoto serien som kan brukes til alt fra å kutte grønnsaker til å kutte kjøtt. TAMAHAGANE SAN KYOTOSan Kyoto er en eksklusiv serie av kniver, de er laget av damaststål...
kr 899.00
Kniven har et stort arbeidsfelt og brukes både til filetering, fjerning av skinn og til røkelaksen. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv...
kr 3,959.00
En Tranchserkniv (oppskjæringskniv) fra Tamahagane San serien er en kokke kniv med litt lavere og smalere blader . Brukes til å kutte tynne skiver, trancher (skjære opp), kjøtt, rå og kokt. At kniven er olivenslipet...
kr 2,299.00
En mindre grønnsakshakke fra Tamahagane San serien  som med høyt blad og rask finish gir balansen som en god grønnsaks kniv burde ha OM TAMAHAGANE SAN Tamahagane San har blitt produsert etter en gammel japansk...
kr 2,475.00
Dette er en klassisk kokke kniv fra Tamahagane San Tsubame serien  som med vekten letter arbeid med større kjøttstykker eller for eksempel rotgrønnsaker  OM TAMAHAGANE SAN TUSBAMEBladet i San Tsuame består av en...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.