Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Grønnsakskniv Santoku 165mm [FT-01]

kr 1,399.00
På lager 5 Produkter
Referanse:
FT-01
Merke:
Merkelapper:
Beskrivelse

Grønnsakskniv Santoku 165mm har blitt utviklet for å innfri mange krav til kokker, særdeles fra vestlig mattradisjon. Av og til foretrekker de kniver som de er vant til å bruke. Dette betyr at bladet er strammet helt gjennom nittehåndtaket, noe som gir en god balanse mellom knivbladet og håndtaket. Dessuten føles det mer stramt og sterkt med et slik knivblad for kokker fra deres erfaring.

Dermed er knivdesignen utført på tradisjonelt og universelt vis og vi bruker anerkjent VG-10 damskusstål for knivbladets høye prestasjon og skarphet. Derfor passer denne Santoku kniv best for profesjonelle og dem som elsker å lage mat.

33 lag av rustfritt damaskusstål.

Såkalt damaskusstål er mikrotynt rustfritt stål med flere lag. 25% av komponentene midt i kjernen av lagene kalles kjernestål. Damaskusstål brukte SENZO Universal til dette og har VG-10 rustfritt stål som kjerne, noe som produseres kun i Japan. De andre 75% av komponentene er to lag med stål av forskjellig hardhet. Begge sidene av kjernestålet er presset med alternativt mykt og hardt stål. Dette får knivbladet til å ha et bølgete mønster laget av spesielle produsenter.

VG-10 rustfritt stål i kjernen.

VG-10 damaskusstål har blitt anerkjent i hele verden for å være det beste stålet for kjøkkenkniver og mange kokker setter pris på stålets egenskaper, lengre levetid av skarphet, så vel som vakker design. VG-10 er et relativt hardt materiale, HRC (skala for stålets hardhet) er på cirka HRC60. Dette får stålskarpheten til å vare lenger på grunn av slitestyrken.

Brun pakkawood håndtak.

Pakkawood er komprimerte tynne trelag som er presset sammen med harpiks. På grunn av disse komponentene er materialet mer holdbart enn naturlig tre.

Bruk og Vedlikehold av kjøkkenkniver.

Det er ikke anbefalt å vaske kjøkkenkniver av høy kvalitet i en oppvaskmaskin. Produsentene anbefaler utelukkende håndvask på grunn av flere årsaker. Rett etter bruk må knivene vaskes og tørkes, i verste fall kan knivbladene mørkne. Dersom det forekommer små endringer av stålets tone eller flekker på knivbladet, kan man bruke kun milde oppvask- og skuremidler som ikke inneholder klor. Det er klart best å oppbevare kjøkkenknivene separat fra resten av kjøkkenutstyret, siden dette vil bidra til å unngå mulig skade på skjærekanten og knivbladet fra uønsket kontakt med faste gjenstander (ikke oppbevar knivene i en tradisjonell kjøkkenskuffe på blandet vis). Det er aller best å oppbevare kniver i spesielle knivblokker eller på magnetlister. Kjøkkenkniver er ikke egnet til å skjære og kutte kjøtt, fjærkre og fisk med store bein, samt frosne produkter (det finnes spesielle kniver til disse formål). Kjøkkenkniver bør ikke bøyes, brukes til å skrape gjenstander, eller til åpne ølflasker og hermetikkbokser. 

Det anbefales ikke å kutte matvarer på skjærefjøl laget av glass, keramikk, stein eller akryl. Man kan heller bruke skjærefjøl laget av trematerialer eller polyuretan (myk plast). Ved riktig bruk kan kjøkkenkniver til høy kvalitet vare i flere år.

Bruk finkorn keramikk skjerpestål og slipesteiner til daglig bruk. Anbefalinger for valg av rett slipestein til kokkekniver: #200 til #600: passer best til å reparere skadde verktøy og gjenopprette kanten av stumme kniver. #800 til #1000: flott for innledende sliping. #2000 til #5000: for utmerket etterbehandling. #8000 til #12000: for polering.

 

Les merShow less
Produktdetaljer
FT-01

Dataark

Model / Serie
Suncraft Universal
Bruksområde Kniv
Grønnsakskniver
Reviews
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 2,419.00
Dette er en klassisk kokke kniv fra Tamahagane San serien  som med vekten letter arbeid med større kjøttstykker eller for eksempel rotgrønnsakerfra Tamahagane San 
kr 2,859.00
En klassisk brødkniv fra Tamahagane San serien med et tannblad som skjærer gjennom alt fra den hardeste brødskorpen til myke tomatskall. OM TAMAHAGANE SAN Tamahagane San har blitt produsert etter en gammel japansk...
kr 899.00
Kniven har et stort arbeidsfelt og brukes både til filetering, fjerning av skinn og til røkelaksen. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv...
kr 260.00
Flå Kniv Blad 16 cm TPE svart håndtak. Spesielt rustfritt stålblad. Lasertrykket logo, presis og uutslettelig, med batchnummer og produktkode. Perfekt vedheft mellom håndtak og blad for maksimal hygiene.
kr 1,499.00
Skallkniver fra Tamahagane San serien er veldig enkle å bruke for jobber som krever presisjon. Størrelsen gjør det glatt og godt å skjære og dele frukt og grønnsaker med og ikke minst finskjæring av kjøtt. OM...
kr 1,799.00
Skallkniver fra Tamahagane San Tsubame serien er veldig enkle å bruke for jobber som krever presisjon. Størrelsen gjør det enkelt og lett å skjære og dele frukt og grønnsaker med og ikke minst finskjæring av kjøtt....
kr 2,999.00
Dette er en klassisk kokke kniv fra Tamahagane San Tsubame serien  som med vekten letter arbeid med større kjøttstykker eller for eksempel rotgrønnsakerfra Tamahagane San  OM TAMAHAGANE SAN TUSBAMEBladet i San Tsuame...
kr 1,399.00
Hold knivene dine pent og trygge. Magnetlisten fra Tamahagane er laget av kvalitet akrylplast og har plass til ca 5-6 kniver. Fest knivlisten til veggen med to skruer i hver kant som er dekket med en svart plate....
kr 1,099.00
Santoku knivene beskrives som universalkniven enhver bør ha i sin samling og er de mest solgte japanske kokke-knivene i vesten. De er ekstremt brukervennlig og en soleklar favoritt hos kokker. En serie klassiske...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn