Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Grønnsakskniv Usuba 167mm [SZ-15]

kr 1,725.00
På lager 1 Artikkel
Referanse:
SZ-15
Merke:
Merkelapper:
Beskrivelse

Grønnsakskniv Usuba 167mm fra Suncraft Classic laget av rustfritt damaskusstål med VG-10 stål i kjernen som er svært hardt stål og dermed gir den en mulighet for knivskarpheten til å vare lengre.

Bølgemønsteret på knivbladet, detaljer av damaskusstål, utseende i japansk stil som om den er like skarp som et tradisjonelt japansk sverd.

Alt i alt er knivdesignen veldig sofistikert. Det er ingen nagler på overflaten av håndtaket. Rød ring mellom knivbladet og håndtaket fanger øyet. Et mønster som er hamret på knivbladet hjelper knivbladet til å gli enkelt i maten uten at den sitter fast.

Såkalt damaskusstål er mikrotynt rustfritt stål med flere lag. 25% av komponentene midt i kjernen av lagene kalles kjernestål. Damaskusstål brukte SENZO Classic til dette og har VG-10 rustfritt stål som kjerne, noe som produseres kun i Japan. De andre 75% av komponentene er to lag med stål av forskjellig hardhet. Begge sidene av kjernestålet er presset med alternativt mykt og hardt stål. Dette får knivbladet til å ha et bølgete mønster laget av spesielle produsenter.

VG-10 damaskusstål har blitt anerkjent i hele verden for å være det beste stålet for kjøkkenkniver og mange kokker setter pris på stålets egenskaper, lengre levetid av skarphet, så vel som vakker design. VG-10 er et relativt hardt materiale, HRC (skala for stålets hardhet) er på cirka HRC60. Dette får stålskarpheten til å vare lenger på grunn av slitestyrken.

Pakkawood er komprimerte tynne trelag som er presset sammen med harpiks. På grunn av disse komponentene er materialet mer holdbart enn naturlig tre.

33 lag av rustfritt damaskusstål.

VG-10 rustfritt stål i kjernen.

Svart pakkawood til et håndtak med rød ring.

Bruk og Vedlikehold av kjøkkenkniver.

Det er ikke anbefalt å vaske kjøkkenkniver av høy kvalitet i en oppvaskmaskin. Produsentene anbefaler utelukkende håndvask på grunn av flere årsaker. Rett etter bruk må knivene vaskes og tørkes, i verste fall kan knivbladene mørkne. Dersom det forekommer små endringer av stålets tone eller flekker på knivbladet, kan man bruke kun milde oppvask- og skuremidler som ikke inneholder klor. Det er klart best å oppbevare kjøkkenknivene separat fra resten av kjøkkenutstyret, siden dette vil bidra til å unngå mulig skade på skjærekanten og knivbladet fra uønsket kontakt med faste gjenstander (ikke oppbevar knivene i en tradisjonell kjøkkenskuffe på blandet vis). Det er aller best å oppbevare kniver i spesielle knivblokker eller på magnetlister. Kjøkkenkniver er ikke egnet til å skjære og kutte kjøtt, fjærkre og fisk med store bein, samt frosne produkter (det finnes spesielle kniver til disse formål). Kjøkkenkniver bør ikke bøyes, brukes til å skrape gjenstander, eller til åpne ølflasker og hermetikkbokser. 

Det anbefales ikke å kutte matvarer på skjærefjøl laget av glass, keramikk, stein eller akryl. Man kan heller bruke skjærefjøl laget av trematerialer eller polyuretan (myk plast). Ved riktig bruk kan kjøkkenkniver til høy kvalitet vare i flere år.

Bruk finkorn keramikk skjerpestål og slipesteiner til daglig bruk. Anbefalinger for valg av rett slipestein til kokkekniver: #200 til #600: passer best til å reparere skadde verktøy og gjenopprette kanten av stumme kniver. #800 til #1000: flott for innledende sliping. #2000 til #5000: for utmerket etterbehandling. #8000 til #12000: for polering.

Les mer
Produktdetaljer
SZ-15

Dataark

Model / Serie
Suncraft Classic
Bruksområde Kniv
Grønnsakskniver

Produktanmeldelser


Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 1,099.00
Brødkniv, utformet som en kokkekniv. Kan også brukes på samme måte som universalkniv, men egner seg ikke til kjøtt. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og...
kr 4,729.00
En eksklusiv og vakker Nakirikniv fra Tamahagane San Kyoto serien. Denne kniven har et høyt blad og flott finish gir balansen som en god vegetabilsk kniv burde ha. TAMAHAGANE SAN KYOTOSan Kyoto er en eksklusiv serie...
kr 1,099.00
Dette er en klassisk europeisk utbeiningskniv som passer for små og store oppgaver, enten det er på kjøkkenet eller ute i naturen. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske...
kr 3,189.00
En eksklusiv og vakker fleksibel Filétkniv fra Tamahagane San Kyoto serien som fordelaktig brukes til filetering av fisk, men er også bra for skjærning av kjøtt. TAMAHAGANE SAN KYOTOSan Kyoto er en eksklusiv serie av...
kr 899.00
Kniven har et stort arbeidsfelt og brukes både til filetering, fjerning av skinn og til røkelaksen. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv...
kr 899.00
Dette er en klassisk europeisk utbeiningskniv som passer for små og store oppgaver, enten det er på kjøkkenet eller ute i naturen. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske...
kr 349.00
Vi tilbyr også lasergravering av Tamahagane kniver, Her kan du gjøre din kniv personilig eller en bryllupsgave, firmagave osv. Vi kan gravere navn, logo etc.  Lasergravering i metall gir en meget eksklusiv effekt,og...
kr 3,959.00
En Tranchserkniv (oppskjæringskniv) fra Tamahagane San serien er en kokke kniv med litt lavere og smalere blader . Brukes til å kutte tynne skiver, trancher (skjære opp), kjøtt, rå og kokt. At kniven er olivenslipet...
kr 2,419.00
Santoku kniven fra Tamahagane San Tsubame serien er en jevn og litt finere japansk kokekniv for de litt mindre matlagingsoppgaver. Med sine høye blader og avrundet spiss er den meget godt egnet for både grønnsaker,...
kr 1,699.00
Stor Kokkekniv. Passer til den som ønsker å bruke store kniver. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv skapt av proffesjonelle, for folket...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.