Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Grønnsakskniv Santoku 143mm [SZ-03]

kr 1,380.00
Ikke på lager
Referanse:
SZ-03
Merke:
Merkelapper:
Beskrivelse

Grønnsakskniv Santoku 143mm fra Suncraft Classic laget av rustfritt damaskusstål med VG-10 stål i kjernen som er svært hardt stål og dermed gir den en mulighet for knivskarpheten til å vare lengre.

Bølgemønsteret på knivbladet, detaljer av damaskusstål, utseende i japansk stil som om den er like skarp som et tradisjonelt japansk sverd.

Alt i alt er knivdesignen veldig sofistikert. Det er ingen nagler på overflaten av håndtaket. Rød ring mellom knivbladet og håndtaket fanger øyet. Et mønster som er hamret på knivbladet hjelper knivbladet til å gli enkelt i maten uten at den sitter fast.

Såkalt damaskusstål er mikrotynt rustfritt stål med flere lag. 25% av komponentene midt i kjernen av lagene kalles kjernestål. Damaskusstål brukte SENZO Classic til dette og har VG-10 rustfritt stål som kjerne, noe som produseres kun i Japan. De andre 75% av komponentene er to lag med stål av forskjellig hardhet. Begge sidene av kjernestålet er presset med alternativt mykt og hardt stål. Dette får knivbladet til å ha et bølgete mønster laget av spesielle produsenter.

VG-10 damaskusstål har blitt anerkjent i hele verden for å være det beste stålet for kjøkkenkniver og mange kokker setter pris på stålets egenskaper, lengre levetid av skarphet, så vel som vakker design. VG-10 er et relativt hardt materiale, HRC (skala for stålets hardhet) er på cirka HRC60. Dette får stålskarpheten til å vare lenger på grunn av slitestyrken.

Pakkawood er komprimerte tynne trelag som er presset sammen med harpiks. På grunn av disse komponentene er materialet mer holdbart enn naturlig tre.

33 lag av rustfritt damaskusstål.

VG-10 rustfritt stål i kjernen.

Svart pakkawood til et håndtak med rød ring.

Bruk og Vedlikehold av kjøkkenkniver.

Det er ikke anbefalt å vaske kjøkkenkniver av høy kvalitet i en oppvaskmaskin. Produsentene anbefaler utelukkende håndvask på grunn av flere årsaker. Rett etter bruk må knivene vaskes og tørkes, i verste fall kan knivbladene mørkne. Dersom det forekommer små endringer av stålets tone eller flekker på knivbladet, kan man bruke kun milde oppvask- og skuremidler som ikke inneholder klor. Det er klart best å oppbevare kjøkkenknivene separat fra resten av kjøkkenutstyret, siden dette vil bidra til å unngå mulig skade på skjærekanten og knivbladet fra uønsket kontakt med faste gjenstander (ikke oppbevar knivene i en tradisjonell kjøkkenskuffe på blandet vis). Det er aller best å oppbevare kniver i spesielle knivblokker eller på magnetlister. Kjøkkenkniver er ikke egnet til å skjære og kutte kjøtt, fjærkre og fisk med store bein, samt frosne produkter (det finnes spesielle kniver til disse formål). Kjøkkenkniver bør ikke bøyes, brukes til å skrape gjenstander, eller til åpne ølflasker og hermetikkbokser. 

Det anbefales ikke å kutte matvarer på skjærefjøl laget av glass, keramikk, stein eller akryl. Man kan heller bruke skjærefjøl laget av trematerialer eller polyuretan (myk plast). Ved riktig bruk kan kjøkkenkniver til høy kvalitet vare i flere år.

Bruk finkorn keramikk skjerpestål og slipesteiner til daglig bruk. Anbefalinger for valg av rett slipestein til kokkekniver: #200 til #600: passer best til å reparere skadde verktøy og gjenopprette kanten av stumme kniver. #800 til #1000: flott for innledende sliping. #2000 til #5000: for utmerket etterbehandling. #8000 til #12000: for polering.

Les mer
Produktdetaljer
SZ-03

Dataark

Model / Serie
Suncraft Classic
Bruksområde Kniv
Grønnsakskniver

Produktanmeldelser


Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 1,099.00
Dette er en klassisk europeisk utbeiningskniv som passer for små og store oppgaver, enten det er på kjøkkenet eller ute i naturen. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske...
kr 1,199.00
Vår mest solgte kokkekniv i Norden. Denne kniven er ofte spydspyssen i enhver knivserie. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv skapt av...
kr 899.00
Dette er en klassisk europeisk utbeiningskniv som passer for små og store oppgaver, enten det er på kjøkkenet eller ute i naturen. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske...
kr 1,925.00
En veldig nyttig all-kniv fra Tamahagane San Tsuame serien som fungerer bra for å rensing av sopp, til å hakke små grønnsaker eller å skrelle større grønnsaker. OM TAMAHAGANE SAN TUSBAMEBladet i San Tsuame består av...
kr 2,598.00
En Tranchserkniv (oppskjæringskniv) kokkniv med litt lavere og smalere blader fra Tamahagane San serien. Brukes til å kutte tynne skiver, trancher (skjære opp), kjøtt, rå og kokt. OM TAMAHAGANE SAN Tamahagane San...
kr 1,699.00
Stor Kokkekniv. Passer til den som ønsker å bruke store kniver. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv skapt av proffesjonelle, for folket...
kr 2,299.00
Dette er en klassisk kokke kniv fra Tamahagane San serien  som med vekten letter arbeid med større kjøttstykker eller for eksempel rotgrønnsakerfra Tamahagane San  OM TAMAHAGANE SAN Tamahagane San har blitt...
kr 349.00
Vi tilbyr også lasergravering av Tamahagane kniver, Her kan du gjøre din kniv personilig eller en bryllupsgave, firmagave osv. Vi kan gravere navn, logo etc.  Lasergravering i metall gir en meget eksklusiv effekt,og...
kr 2,859.00
En klassisk brødkniv fra Tamahagane San serien med et tannblad som skjærer gjennom alt fra den hardeste brødskorpen til myke tomatskall. OM TAMAHAGANE SAN Tamahagane San har blitt produsert etter en gammel japansk...
kr 1,799.00
Skallkniver fra Tamahagane San Tsubame serien er veldig enkle å bruke for jobber som krever presisjon. Størrelsen gjør det enkelt og lett å skjære og dele frukt og grønnsaker med og ikke minst finskjæring av kjøtt....

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.