Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

THÜRINGER ROSTBRATWURST

Dette trenger du

0,8 kg Svinekjøtt (Bog, ribbe, nakke)

0,2 kg Spekk

17 g Salt

3 g Hvit Pepper

2 g Hel karve 

3 g Meriam

1 Fedd hvitløk

1 Egg

100 ml iskald melk

Slik gjør du

Alt magert kjøtt kvernes gjennom en mellomstor hullskive og blandes sammen med salt til en klebrig masse. Temperaturen holdes så lav som mulig. Tilsett egg og krydder og spe med kalt melk i 3-4 omganger. Tilsett kvernet spekk ved 10 – 12 grader og bland farsen ferdig til maks. 15 grader.

Fyll farsen i fåre eller svinetarmer og slyng eller flett pølser i ønskede lengder.

Pølsene trekkes ved - maks. 80 C til kjernetemp på +72C. Kjøles rask ned i isvann.

Variasjoner:

3 g Koriander eller 3 g Ingefær eller  per kg farse…bare prøv deg frem

 Denne oppskriften gir ca. 1kg farse

PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.

Vel bekomme!

Merkelapp: Pølseoppskrifter

Meny

Innstillinger