Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

FLESKEPØLSE

Dette trenger du

400 gr kjøttdeig av svin
300 gr spekk
300 gr. ister
8-10 gr most fersk løk
1-2 ts. malt nellik, eller etter smak
23 gr. salt
1-3 ts pepper eller etter smak

Slik gjør du

Rens løken, Kvern kjøtt og spekk. Bland alt i en food prosessor til en fin og smidig farse. om ikke du har food prosessor kan du kverne kjøttet 5-8 ganger med fin skive.

Stapp den ferdige blandingen i våre Fleskepølse tarmer eller svinetarm 38-40, husk å stapp ganske faste, knyt eller surr opp pølsene som om det skulle være vanlige pølser.
Legg pølsene i en gryte med kaldt vann, varm opp til 80 C og trekk i 45 minutter. Avkjøl i kaldt vann til fettet er stivnet. Her kan du godt massere pølsen litt så kjøtt og fett ikke skiller seg.

Vel bekomme!

For info
I gamledager ble denne delikatessen fylt i storfe tarm og avkjølt i kaldt vann. Det var viktig at fleskepølsene var i bevegelse hele tiden under avkjølingen så fettet dannet et fint fettlag rundt en kjerne av kjøtt.
I dag blir fleskepølsa stappet i varmebestandig plasttarm og massert mens den blir avkjølt så fett og kjøtt blander seg. På den måten ser det ut som fleskepølsa er mye magrere enn den egentlig er (Ca. 50-70% fett.)

Relaterte produkter
kr 83.95
(6)
Nellik kan brukes hele eller malt i matlaging som i sursild men gir en sterk smak og brukes vanligvis med tilbakeholdenhet. Krydderet blir brukt over hele verden. I Norge benyttes det mest til baking. Det er vanlig i...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn