Volum oversikt Tarmer

Tarmer

 

Alle liker pølser, og å lage dem selv er ikke så vanskelig som du tror. En pølse består i grunn bare av kjøtt, salt og krydder, og det er ikke vanskeligere enn å lage egne hamburgere.

Likevel vil hjemmelagde pølser imponere stort, og de smaker mye bedre enn de du kjøper.

Den beste grunnen å lære å lage pølser selv, er at i Norge får du nesten ikke kjøpt ferske pølser i butikken.. Ellers er det meste av pølser her til lands enten kokte eller røkte, farsebaserte og utspedde ting som man ikke helt vet hva de inneholder. Vi har det du trenger av tarm, krydder, tilsetninger, utstyr og oppskrift hvordan du kan lage ferske pølser som virkelig er ferske, og smaker som pølser skal smake. Pølser blir noe helt annet når du har laget pølsene selv

 

Naturtarm

Naturtarm er fra lam, svin eller storfe, og brukes til kokepølser. Som middagspølser, wienerpølser, bratwurst m.m.

Vi selger disse i forskjellige lengder fra små pakker til hele buneter alle småpakkene vi selger er tilrettelagt for 5kg ferdig farse. 

Tar til seg røyk.

 

Kollagentarm og Collagefolie
Produseres hos Naturin i Tyskland, hvor tarmene er laget av høykvalitets kollagen.

Kollagentarm brukes til alle farseprodukter som skal røykes eller kokes.

Alle slags koke/steke og speke-pølser.

Kollagentarm oppbevares helt tørt, og utsettes ikke for vann før den stappes.

Tarmen er tynn, og kan spises. 

Den tar lett til seg røyk.

  

Fiber-tarm eller Kunst tarm 

Fibertarmene er laget av Algenat.

Bløtlegges i lunket vann 20-60 minutter før den stappes med farse.

Disse skal stappes så harde som mulig. 

Best egnet til spekepølse produksjon

Kommer snitt hvor dem er knytt i ene enden, og opprynket hvor det er en lang tarm og knyting må gjøres selv. 

Tar til seg røyk mens den er fuktig.

 

 

Plasttarm 

De tynne brukes til fleskepølse, leverpostei, kryddersmør og lignende.

De tykke er 90mm tykke, og knytt i ene enden. Er fine til å lage Servelat, fryse Blodprodukter, Ertesuppe, Lapskaus, gryteretter og mye annet.

TAR IKKE RØYK.  

  

Naturtarm – Volum – Tabell

Kroktarm

Kroktarm brukes i Norge til medisterpølser, røkte kjøttpølser, fleskepølser, spekepølser pluss
Forbruk av rå farse:
Kaliber         Pr. 10m
36-38 mm    ca 9,3 kg
38-40 mm    ca 11 kg
40-43 mm    ca 12 kg

 

Svinetarm
Svinetarm brukes til knakkpølser, røkte kjøttpølser, bratwurst, spekepølse
Forbruk av rå farse:
Kaliber         Pr.10m
28-30 mm   ca 4,0 kg
30-32 mm   ca 4,5 kg
32-34 mm   ca 5,3 kg
34-36 mm   ca 5,9 kg
36-38 mm   ca 6,6 kg

 

Fåretarm
Fåretarm brukes til wienerpølser, frankfurter, grillpølser, sosisser m.m.
Forbruk av rå farse:
Kaliber         Pr. 10m
18-20 mm   ca 2,0 kg
20-22 mm   ca 2,3 kg
22-24 mm   ca 2,7 kg
24-26 mm   ca 3,0kg
26-28 mm   ca 3,3 kg

 

NB. Dette er generelle tabeller og kun være til indikasjon, basert på produkt med densitet = 1

Kunsttarm – Volum – Tabell

 

Stappe diameter

(mm)

40

45

50

55

60

65

70

75

80

85

90

95

100

105

110

Pølse lengde (mm)

 

100

0,69

0,84

1,00

1,16

1,33

1,51

1,68

1,86

2,04

2,39

2,73

3,05

0,69

0,84

1,00

120

0,69

0,84

1,00

1,16

1,33

1,51

1,68

1,86

2,04

2,39

2,73

3,05

0,69

0,84

1,00

140

0,75

0,92

1,10

1,29

1,49

1,69

1,90

2,12

2,33

2,77

3,21

3,64

0,75

0,92

1,10

160

0,80

0,99

1,19

1,40

1,62

1,85

2,08

2,33

2,58

3,09

3,61

4,13

0,80

0,99

1,19

180

0,84

1,04

1,25

1,48

1,72

1,97

2,23

2,50

2,78

3,35

3,94

4,54

0,84

1,04

1,25

200

0,88

1,09

1,31

1,55

1,81

2,08

2,36

2,65

2,95

3,58

4,23

4,90

0,88

1,09

1,31

220

0,91

1,13

1,36

1,62

1,89

2,17

2,47

2,78

3,10

3,77

4,48

5,21

0,91

1,13

1,36

240

0,93

1,16

1,40

1,67

1,95

2,25

2,56

2,89

3,23

3,94

4,69

5,48

0,93

1,16

1,40

260

0,95

1,19

1,44

1,71

2,01

2,32

2,64

2,98

3,34

4,09

4,88

5,71

0,95

1,19

1,44

280

0,97

1,21

1,47

1,76

2,06

2,38

2,71

3,07

3,44

4,22

5,05

5,93

0,97

1,21

1,47

300

0,99

1,23

1,50

1,79

2,10

2,43

2,78

3,14

3,52

4,33

5,20

6,11

0,99

1,23

1,50

350

1,00

1,25

1,53

1,82

2,14

2,48

2,83

3,21

3,60

4,44

5,33

6,28

1,00

1,25

1,53

400

1,04

1,29

1,58

1,89

2,22

2,58

2,95

3,35

3,77

4,66

5,62

6,64

1,04

1,29

1,58

450

1,06

1,33

1,62

1,94

2,29

2,66

3,05

3,46

3,90

4,83

5,85

6,93

1,06

1,33

1,62

500

1,08

1,35

1,65

1,98

2,34

2,72

3,12

3,55

4,00

4,98

6,03

7,16

1,08

1,35

1,65

600

1,09

1,37

1,68

2,02

2,38

2,77

3,19

3,63

4,09

5,09

6,18

7,36

1,09

1,37

1,68

700

1,12

1,41

1,72

2,07

2,45

2,85

3,28

3,74

4,23

5,28

6,43

7,67

1,12

1,41

1,72

800

1,14

1,43

1,76

2,11

2,50

2,91

3,36

3,83

4,33

5,42

6,61

7,90

1,14

1,43

1,76

900

1,15

1,45

1,78

2,14

2,53

2,96

3,41

3,90

4,41

5,52

6,75

8,07

1,15

1,45

1,78

1000

1,16

1,46

1,80

2,17

2,57

3,00

3,46

3,95

4,47

5,61

6,86

8,22

1,16

1,46

1,80

NB. Dette er generelle tabeller og kun være til indikasjon, basert på produkt med densitet = 1

 

Meny

Innstillinger