Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Servelat

Dette trenger du
1600 gr svinenakke
48 gr salt (kan også bruke nitritt)
3 g hvit pepper
12 g fersk løk
2 ts paprikapulver
2 ts malt ingefær
4 ts. malt muskat
7g fosfat
112 gr potetmel
8 dl isvann eller melk
6 g røykaroma flytende/pulver

Tips! Du kan også kjøpe ferdig Servelatkrydder her og tilsette 18 g det er alt du trenger av krydder til denne blandingen. Eneste du trenger er bare å tilsette løken, salt, potetmel og fosfat. :-)

Slik Gjør du

Alt kjøttet kvernes gjennom en medium til fin hullskive, her kan du kjøre det gjennom to ganger om du vil ha det finere, kjøttdeigen blandes så sammen med salt til en klebrig masse

Ta og bland litt av melk/vann i potetmelet og bland dette godt inn. Ha i fosfaten og bland til en seig farse.
Ta å bland litt av melken/vannet sammen med all krydderet og tøm det i farsen, bland godt. Spe så med resten av melken litt av gangen og miks godt mellom vær gang. Når alt vannet/melken er i farsen så pisk på full fart til emulsjon ved 16 grader.Farsen skal være smidig seig og litt fast.
Stapp farsen i plast tarm, Vi annbeflaer disse: 10 stk Plast Orange D:90-L:500 eller 10 stk Plast Hvit D:90-L:500 som du får kjøpt hos oss
Under stapping pass på at du får minst mulig luftlommer.
La pølsene veie ca 650-750 gr. stykke.
Trekkes i 80 graders vann i 45 min. Avkjøles i kaldt rennende vann.

Tips! Husk å ha kjøttet så kaldt som mulig, helst ned mot frysepunktet :-)

Dette får du fint til :-)

Lykke til!

Merkelapp: servelat, pålegg, pølse
Relaterte produkter
kr 75.00
Krydderblanding til Servelat Pølse. ANBEFALT DOSERING: 10-12g pr kg farse, eller etter smak. INGREDIENSER:Muskatt, Pepper, Ingefær, Paprika, Kjøttbuljong (salt, gjærekstrakt maltodokstrinn, smaksforsterker (E621),...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.