Servelat av kylling , kalkun og svin ca 10% fett

Dette trenger du

800 gr kalkun/kylling kjøttdeig
400 gr kjøttdeig av svin
10 gram fin most løk med stavmikser
2 strøkne ts. malt ingefær
2 strøkne ts malt muskat
30 gr salt (kan også bruke nitritt)
84 gr potetmel
7 gr fosfat
1/2 ts hvit pepper
5 dl vann/melk
5 g røykaroma

Tips! Du kan også kjøpe ferdig Servelatkrydder her og tilsette 18 g det er alt du trenger av krydder til denne blandingen. Eneste du trenger er bare å tilsette løken, salt, potetmel og fosfat. :-)

Slik Gjør du
Finhakk kjøttdeigen i foodprosessoren til en fin fin farse sammen med noen isbiter.
Ha farsen over i miksebollen og tilsett saltet. Rør dette kraftig sammen til farsen blir fast og seig.
Ta 50 gr finhakket løk i en bolle med litt avvannet/melken og mos den med en stavmikser før du tilsetter den i farsen.
Ta 1 dl av vannet/melken i en liten bolle og ha i potetmelet og alt krydderet også røykaromaen. Rør dette godt ut i melken før du tilsetter dette i farsen. Rør dette godt til farsen har bundet opp all vesken og blitt fast og seig. Tilsett fosfaten og bland godt.
Spe med vannet/melken litt av gangen og rør kraftig til farsen er seig og blank mellom vær gang.

Farsen røres nå på full fart til emulgering (binding) dette skjer når farsen har nådd 16 grader C.

Stek en prøvekake på svak varme for å kjenne om du trenger mer krydder eller salt. Oppskriften er bare en rettesnor for hva du skal ha i, smaken er forskjellig :-)
Stapp farsen i plast tarm, Vi annbeflaer disse: 10 stk Plast Orange D:90-L:500 eller 10 stk Plast Hvit D:90-L:500 som du får kjøpt hos oss
Under stapping pass på at du får minst mulig luftlommer.

trekkes etterpå til kjernetemperatur er 76-80 grader, avkjøles i kaldt vann.

Dette får du fint til :-)

Lykke til!

Meny

Innstillinger