Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Yoghurtkuler i olivenolje med krydder

Dette trenger du

4 L lavpasteurisert melk (opptil 74°C) eller fersk melk
2 g yoghurtbakterier
favorittkrydder og urter
oliven olje

Om

Hjemmelagde yoghurtkuler i en krukke er en veldig lett å tilberede rett som ser eksepsjonell ut på bordet. Olivenolje, urter og krydder gjør at yoghurtkulene smaker deilig sammen med ferske brødbiter og er et godt mellommåltid for alle som elsker smørbrød med fløyelsmyk ost. Deres kremete smak og aroma gjør dem vanskelige å motstå. Prøv denne oppskriften og oppdag en unik smørbrødost som vil forandre din vanlige frokost. Velg forskjellige krydder og lag en krukke full av smakfulle godsaker. Bli en smaksjeger og velg det som er bevist.

Yoghurtkuler med krydder og urter er også en god idé for de minste! Utseendet deres vil sikkert interessere mange kresne spisere. Du kan også bruke hjemmelagde yoghurtkuler i olivenolje for å tilberede smakfulle korker eller legge dem til salater for å understreke aromaen og smaken. 

Slik gjør du

Varm opp melken i en kjele til 42°C. Hell bakteriene i et glass og løs dem i en liten mengde tidligere oppvarmet melk. Hell dem så i en kjele med melk og la stå i ca 8-12 timer på et lunt sted tildekket. Det er best at temperaturen ikke synker under 25-30°C.

Du kan for eksempel sette gryten i en litt forvarmet ovn :) Etter denne tiden, sett den i kjøleskapet i ca 5 timer.

Når yoghurten tykner, overfør den forsiktig over i en sil dekket med en osteduk slik at mysen sakte kan renne ut uten å røre osten igjen, som danner seg på duken (du kan f.eks. plassere silen på en hevet plattform laget av en krukke).
Når osten er tykk, form små kuler og legg dem i favorittkrydder (chili, basilikum, timian, tørkede tomater, pepper...). Legg de tilberedte kulene i en krukke, hell olivenolje over dem, og press deretter et fedd hvitløk i hver krukke (kapasitet ca. 230 ml), tilsett en klype chili, friske urter (f.eks. persille, timian, løvstikk... ).
Lukk glassene og sett dem i kjøleskapet. På denne måten kan du lagre dem i opptil 4 uker.

Vel bekomme!

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn