Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

HVITLØK PØLSE

Dette trenger du

400 gr. kjøttdeig 14% fett
1200 gr. kjøttdeig av svin 9% fett
200 gr spekk eller matfett
1 l skummet kald melk
40 gr. hakket fersk hvitløk, moses med stavmikser med litt av melken
4 ss løkpulver
1 ts sort malt pepper
39 gr nitritt salt (kan byttes ut med vanlig salt)
2 ts muskat
2 ts malt ingefær
98 gr maisenna/potetmel mel

Slik gjør du

Kvern de to typene med kjøttdeig 2-3 ekstra ganger så farsen blir ekstra fin før du tar den over i miksebollen og tilsett saltet. Miks kraftig til farsen er seig. tilsett maisenna melet i farsen og miks på lavt turtall til du ser at alt er godt blandet inn. Sett mikseren på fullt og miks til farsen blir seig. Bland krydderiene og hvitløk-vellingen i miksebollen og miks på lavt turtall til alt er mikset inn. Miks så kraftig til farsen er blir seig og fast. Slik holder du på til all melken er bruk opp, spe å mikse, spe å mikse.
Miks lenge og kraftig, farsen skal bli riktig seig og litt fast.

Husk å la kjøkkenmaskinen gå på sakte fart i noen minutter etter at miksingen på full fart er ferdig, dette for å få ut eventuell luft som har samlet seg i farsen under den kraftige miksingen.

Farsen stappes i enten fåretarm eller svinetarm, og passende størrelser kan være 24-26, 26-28 eller svinetarm 28-30, 30-32

Før du røyker pølsene må de henge å tørke, har du varme i røykskapet så la de henge i ca 30 min eller til de er skinntørre. Våte pølser tar ikke til seg farge eller smak av røyken. Røyk pølsene på 50-60 grader til de er fine og brune, for så å trekke dem i vann til kjerne temp er på 78 grader C.

PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.

Vel bekomme!

Merkelapp: Pølseoppskrifter

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn