Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Gouda ostekultur

En perfekt utvalgt blanding av kulturer av melkegjæringsbakterier, som muliggjør rask tilberedning av deilig hjemmelaget Gouda-ost, og utgjør et utmerket grunnlag for et sunt kosthold, også glutenfritt. Takket være bruk av frysetørking – en spesiell tørkemetode som er en av de beste matkonserveringsmetodene – beholder disse kulturene sitt fulle potensial i lang tid.

Viktige funksjoner:

• For 50 L melk

• For Gouda ost

Les merShow less
kr 59.00
På lager 2 Produkter
Referanse:
Browin-411242
Beskrivelse

En perfekt utvalgt blanding av kulturer av melkegjæringsbakterier, som muliggjør rask tilberedning av deilig hjemmelaget Gouda-ost, og utgjør et utmerket grunnlag for et sunt kosthold, også glutenfritt. Takket være bruk av frysetørking – en spesiell tørkemetode som er en av de beste matkonserveringsmetodene – beholder disse kulturene sitt fulle potensial i lang tid.

Viktige funksjoner:

• For 50 L melk

• For Gouda ost

Hvordan å bruke:

Ved fersk melk som kommer "rett fra en ku" anbefales det å utføre pasteurisering i en temperatur på ca. 65°C i 30 minutter.

Hell 6 L melk i en kjele og varm den opp til 33°C. Mål opp ca 0,5 g bakterier og løs det opp i et lite glass i en liten mengde lunkent vann. Tilsett bakteriene oppløst i vann og rør alt godt. La det stå under lokk i omtrent en time. Etter at tiden har gått, tilsett ca. 1 g løst kalsiumklorid hvis du brukte lavpasteurisert melk kjøpt i butikk, og varm melken opp til temperaturen på 38°C og tilsett ca. 0,6 g tørket løpe, oppløst i et lite glass av lunkent vann. Rør alt grundig. Slå av varmen. Etter ca 50 minutter kutter du ostemassen i 1-2 cm terninger og rører forsiktig. La det stå i 10-15 minutter slik at myse begynner å skille seg. Etter at tiden har gått, hell ut ca. 20-30% myse og erstatt den med vann med en temperatur på ca. 30-35°C. Fortsett deretter å røre og varm opp ostemassen som dannes til 40-45°C på 20-30 minutter, til den er elastisk nok til å bindes sammen under trykk i hånden. Hell mysen ned til ostemassenivået, og flytt deretter kornet over i en osteduk og plasser det i en ostepresse. La osten stå slik tilberedt i ca 12 timer i romtemperatur, snu den innimellom og øke trykket inn i ostepressen. Etter at denne tiden har gått, ta ut osten, legg den i saltlake (0,5 L vann + 0,5 L myse + 180 g salt) og la den stå i 8 timer. Fjern deretter osten fra saltlaken og flytt den over på en ostematte, og la den tørke i romtemperatur i en dag, snu den rundt med noen timers mellomrom. Oppbevar osten i kjøleskap. Når skallet har dannet seg på osten, fest den med et belegg eller ystevoks. La osten modne i minst 4 uker i en temperatur på 8-12°C.

Ingredienser: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktose

Nettovekt: ca 3,5 g

Vekten av bakteriekulturer kan variere avhengig av deres aktivitet.

Les merShow less
Produktdetaljer
Browin-411242

Produktanmeldelser


Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 20.00
Pris er 1 stk s-krok Opphengskroker/S-kroker fra Tyske Lava/Landig Krokene er lette og vedlikeholde, kan enkelt vaskes i oppvaskmaskinen. Krokene er i meget god kvalitet. Perfekt til opphenging av småting.
kr 139.00
200g/0.01g Mini Digital Vekt med LCD display.    denne vekten er helt yppelig når det kommer til finmåling av Vekt.    Batterier: AAA 1.5 V følger ikke med
kr 67.85
BBQ Dry Rub (all round krydderblanding). Til grillprodukter, stekte/bakte poteter, kryddersmør, marinering. Er også mye brukt til sauser, salater og dressing. Blandingen er laget med tanke på å kunne gi litt ekstra...
kr 299.00
Hensikt: - ostepresse av tre med bevegelig spak for husholdningsbruk, - for osteformer 7,5 cm min., 16 cm maks i diameter og opptil 20 cm i høyden. Trykk på formen: Vekting av pressearmen med en vekt på 0,5 kg...
kr 129.00
En profesjonell ystekniv laget av rustfritt stål. Takket være et langt blad når du enkelt bunnen av fatet der ostemassen befinner seg, mens den avrundede tuppen på kniven beskytter fatet mot riper. Denne kniven er...
kr 199.00
For enhver ostemaker – denne universelle, runde osteformen med mål på 16x16x16,5 cm vil være perfekt for hjemmeproduksjon av ost – spesielt myk cottage cheese laget med løpe. Stor, solid porsjon – med denne formen...
kr 35.65
Dextrose tilsettes til næringsmidler for å søte dem, og også noen ganger som et fyllstoff eller et konsistensmiddel. Druesukker brukes i sauser, kaker, kakemikser, godteri, energidrikker, og frosne desserter. Det...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 199.00
Ostelagings sett - for minst 10 kg ost - lag din egen ost, en gaveide, for ferske og langmodne*, røkte* eller muggosttyper - et komplett sett med termometer, osteform, klut, løpe , kalsiumklorid, kile og...
kr 39.00
For osteproduksjon – det er et uunnværlig produkt ved bruk av lavvarmepasteurisert melk og fersk melk med lavt kalsiuminnhold.​ Større osteproduksjonseffektivitet – kalsiumklorid forbedrer det ostemassedannende...
kr 99.00
Osteløpe til osteproduksjon. Microbial Rennet er et enzympreparat oppnådd ved kontrollert fermentering av spesifikke stammer av Rhizomucor miehei. 5 dråper løpe er nok til 1 liter melk.
kr 99.00
For osteproduksjon -  det er et uunnværlig produkt ved bruk av lavvarmepasteurisert melk og fersk melk med lavt kalsiuminnhold. Større osteproduksjonseffektivitet -  kalsiumklorid forbedrer det ostemassedannende...
kr 63.00
Osteduk er perfekt for å produsere hjemmelaget ost. Takket være den koniske strukturen til hullene fester den seg ikke til osten og gjør overflaten ekstremt glatt. Kluten gjør det enkelt å fjerne osten fra pressen....
kr 129.00
En profesjonell ystekniv laget av rustfritt stål. Takket være et langt blad når du enkelt bunnen av fatet der ostemassen befinner seg, mens den avrundede tuppen på kniven beskytter fatet mot riper. Denne kniven er...
kr 129.00
For osteproduksjon – det er et uunnværlig produkt ved bruk av lavvarmepasteurisert melk og fersk melk med lavt kalsiuminnhold.​ Større osteproduksjonseffektivitet – kalsiumklorid forbedrer det ostemassedannende...
kr 45.00
Osteform for hjemmelaget bløtost. Holdbare materialer. Godkjent for kontakt med mat. Vi anbefaler bruk med ostepresse se ysting. Egenskaper Lengde 10,0 cm Bredde 10,0 cm Høyde 5,5 cm Vekt 15,0 g Form rund
kr 63.00
Osteduk er perfekt for å produsere hjemmelaget ost. Takket være den koniske strukturen til hullene fester den seg ikke til osten og gjør overflaten ekstremt glatt. Kluten gjør det enkelt å fjerne osten fra pressen....
kr 75.00
Osteform til hjemmelaget løpeost. Holdbare materialer. Godkjent for kontakt med mat. Vi anbefaler bruk med ostepresse Se utstyr under ysting  Lengde 13,0 cm Bredde 13,0 cm Høyde 6,6 cm Vekt 26,0 g Form rund
kr 99.00
Høy kvalitet - den mikrobiologiske løpe med aktivitet på 2 250 IMCU/mL er et enzympreparat oppnådd som et resultat av fermentering av spesifikke stammer av Rhizomucor miehei. Derfor garanterer dette produktet...
kr 75.00
Perfekt for hjemmeproduksjon av ost – denne store, rektangulære osteformen med dimensjonene 11 cm x 11 cm x 8,5 cm vil være utmerket for hjemmeproduksjon av ost - spesielt feta og cottage cheese. Høy kvalitet –...
kr 99.00
Osteform for produksjon av hjemmelaget løpeost. Slitesterk, godkjent for kontakt med mat. EGENSKAPER Lengde 11,7 cm Bredde 11,7 cm Høyde 8,5 cm Vekt 55,0 g
kr 69.00
Meierisektorens eksperts matte beregnet for modning av oster. Ostematte er laget av slitesterkt materiale, spesifikt profilert basert på utprøvde ostefremstillingspraksis. Enkel å bruke, rask å desinfisere, har...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.