Gouda ostekultur

En perfekt utvalgt blanding av kulturer av melkegjæringsbakterier, som muliggjør rask tilberedning av deilig hjemmelaget Gouda-ost, og utgjør et utmerket grunnlag for et sunt kosthold, også glutenfritt. Takket være bruk av frysetørking – en spesiell tørkemetode som er en av de beste matkonserveringsmetodene – beholder disse kulturene sitt fulle potensial i lang tid.

Viktige funksjoner:

• For 50 L melk

• For Gouda ost

Les merShow less
kr 149.00
På lager 3 Produkter
Referanse:
Browin-411242
Beskrivelse

En perfekt utvalgt blanding av kulturer av melkegjæringsbakterier, som muliggjør rask tilberedning av deilig hjemmelaget Gouda-ost, og utgjør et utmerket grunnlag for et sunt kosthold, også glutenfritt. Takket være bruk av frysetørking – en spesiell tørkemetode som er en av de beste matkonserveringsmetodene – beholder disse kulturene sitt fulle potensial i lang tid.

Viktige funksjoner:

• For 50 L melk

• For Gouda ost

Hvordan å bruke:

Ved fersk melk som kommer "rett fra en ku" anbefales det å utføre pasteurisering i en temperatur på ca. 65°C i 30 minutter.

Hell 6 L melk i en kjele og varm den opp til 33°C. Mål opp ca 0,5 g bakterier og løs det opp i et lite glass i en liten mengde lunkent vann. Tilsett bakteriene oppløst i vann og rør alt godt. La det stå under lokk i omtrent en time. Etter at tiden har gått, tilsett ca. 1 g løst kalsiumklorid hvis du brukte lavpasteurisert melk kjøpt i butikk, og varm melken opp til temperaturen på 38°C og tilsett ca. 0,6 g tørket løpe, oppløst i et lite glass av lunkent vann. Rør alt grundig. Slå av varmen. Etter ca 50 minutter kutter du ostemassen i 1-2 cm terninger og rører forsiktig. La det stå i 10-15 minutter slik at myse begynner å skille seg. Etter at tiden har gått, hell ut ca. 20-30% myse og erstatt den med vann med en temperatur på ca. 30-35°C. Fortsett deretter å røre og varm opp ostemassen som dannes til 40-45°C på 20-30 minutter, til den er elastisk nok til å bindes sammen under trykk i hånden. Hell mysen ned til ostemassenivået, og flytt deretter kornet over i en osteduk og plasser det i en ostepresse. La osten stå slik tilberedt i ca 12 timer i romtemperatur, snu den innimellom og øke trykket inn i ostepressen. Etter at denne tiden har gått, ta ut osten, legg den i saltlake (0,5 L vann + 0,5 L myse + 180 g salt) og la den stå i 8 timer. Fjern deretter osten fra saltlaken og flytt den over på en ostematte, og la den tørke i romtemperatur i en dag, snu den rundt med noen timers mellomrom. Oppbevar osten i kjøleskap. Når skallet har dannet seg på osten, fest den med et belegg eller ystevoks. La osten modne i minst 4 uker i en temperatur på 8-12°C.

Ingredienser: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktose

Nettovekt: ca 3,5 g

Vekten av bakteriekulturer kan variere avhengig av deres aktivitet.

Les merShow less
Produktdetaljer
Browin-411242
Produktanmeldelser(6)
Overall rating
4.7
6 Produktanmeldelser
Rangering
(4.7)
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 99.00
Osteform for produksjon av hjemmelaget løpeost. Slitesterk, godkjent for kontakt med mat. EGENSKAPER Lengde 11,7 cm Bredde 11,7 cm Høyde 8,5 cm Vekt 55,0 g
kr 18.00
(1)
Krukkeskyverplate Oppdag magien med prosessering - skyveplaten er en liten enhet som gjør en revolusjon på kjøkkenet ditt. Det vil hjelpe deg å gjenoppdage magien med å lage hjemmelagde syltetøy! Skyveplatene...
kr 39.00
(34)
Dextrose tilsettes til næringsmidler for å søte dem, og også noen ganger som et fyllstoff eller et konsistensmiddel. Druesukker brukes i sauser, kaker, kakemikser, godteri, energidrikker, og frosne desserter. Det...
kr 89.00
(1)
Osteduk er perfekt for å produsere hjemmelaget ost. Takket være den koniske strukturen til hullene fester den seg ikke til osten og gjør overflaten ekstremt glatt. Kluten gjør det enkelt å fjerne osten fra pressen....
kr 149.00
(19)
En enkel måte for de som ikke har mulighet til å røyke pølsene. her kan du tillsette røykkrydderet så har du ferdig røkte pølser,  Inneholder: salt, dextrose, smoke Dosering 2-5g/kg farse
16 andre produkter i samme kategori:
kr 99.00
(4)
For making cheese, butter, and yoghurt – this cloth will be perfect for home cheesemaking. It makes it easier to remove cheese from press or to drain butter or yoghurt. For filtering – this cloth can also be used for...
kr 89.00
Osteform til hjemmelaget løpeost. Holdbare materialer. Godkjent for kontakt med mat. Vi anbefaler bruk med ostepresse Se utstyr under ysting  Diameter 10 cm Høyde 6,5 cm Vekt 9,0 g Form rund
kr 109.00
(8)
Osteform for hjemmelaget bløtost. Holdbare materialer. Godkjent for kontakt med mat. Vi anbefaler bruk med ostepresse se ysting. Egenskaper Lengde 10,0 cm Bredde 10,0 cm Høyde 9,5 cm Vekt 15,0 g Form rund
kr 99.00
(1)
En profesjonell ystekniv laget av rustfritt stål. Takket være et langt blad når du enkelt bunnen av fatet der ostemassen befinner seg, mens den avrundede tuppen på kniven beskytter fatet mot riper. Denne kniven er...
kr 99.00
En perfekt valgt blanding av lyofiliserte melkesyregjæringsbakterier, som lar deg tilberede deilig hjemmelaget cottage cheese eller syrnet melk. Tilsetning av bakterier akselererer og stabiliserer produksjonsprosessen...
kr 899.00
En enkeltspiral nedsenkingskjøler som muliggjør rask avkjøling av alle typer væsker. Dens spesialdesignede form muliggjør jevn avkjøling av vørter og rask reduksjon av temperaturen fra 80°C til 30°C i løpet av selv 15...
kr 99.00
(6)
3Osteløpe til osteproduksjon. Microbial Rennet er et enzympreparat oppnådd ved kontrollert fermentering av spesifikke stammer av Rhizomucor miehei. 5 dråper løpe er nok til 1 liter melk.
kr 199.00
(4)
For enhver ostemaker – denne universelle, runde osteformen med mål på 16x16x16,5 cm vil være perfekt for hjemmeproduksjon av ost – spesielt myk cottage cheese laget med løpe. Stor, solid porsjon – med denne formen...
kr 89.00
(1)
Osteduk er perfekt for å produsere hjemmelaget ost. Takket være den koniske strukturen til hullene fester den seg ikke til osten og gjør overflaten ekstremt glatt. Kluten gjør det enkelt å fjerne osten fra pressen....
kr 99.00
(2)
Osteklut, ideell for hjemmeproduksjon av ost. -Takket være den koniske strukturen av hull, kleber ikke skjerfet til ostemassen og gir en veldig glatt osteoverflate - Holder ikke på fuktigheten, takket være at det...
kr 99.00
(3)
Perfekt for hjemmeproduksjon av ost – denne store, rektangulære osteformen med dimensjonene 11 cm x 11 cm x 8,5 cm vil være utmerket for hjemmeproduksjon av ost - spesielt feta og cottage cheese. Høy kvalitet –...
kr 99.00
Meierisektorens eksperts matte beregnet for modning av oster. Ostematte er laget av slitesterkt materiale, spesifikt profilert basert på utprøvde ostefremstillingspraksis. Enkel å bruke, rask å desinfisere, har...
kr 99.00
Hjemmelaget yoghurt til fingerspissene -  perfekt utvalgte kulturer av melkesyrebakterier lar deg lage deilig hjemmelaget yoghurt på et blunk! Bakteriene kan også brukes til å surgjøre fløte og til å produsere...
kr 99.00
(3)
Osteform for hjemmelaget bløtost. Holdbare materialer. Godkjent for kontakt med mat. Vi anbefaler bruk med ostepresse se ysting. Egenskaper Lengde 10,0 cm Bredde 10,0 cm Høyde 5,5 cm Vekt 15,0 g Form rund

Meny

Innstillinger

Please sign in first.

Sign in