Gresk ostekultur

En perfekt utvalgt blanding av kulturer av melkegjæringsbakterier, som muliggjør rask tilberedning av deilig hjemmelaget gresk ost, og utgjør et utmerket grunnlag for et sunt kosthold, også et glutenfritt kosthold. Takket være bruk av frysetørking - en spesiell tørkemetode som er en av de beste matkonserveringsmetodene - beholder disse kulturene sitt fulle potensial i lang tid.

Viktige funksjoner:

• For 50 L melk

• For gresk ost

Les merShow less
kr 99.00
På lager 6 Produkter
Referanse:
Browin-411241
Beskrivelse

En perfekt utvalgt blanding av kulturer av melkegjæringsbakterier, som muliggjør rask tilberedning av deilig hjemmelaget gresk ost, og utgjør et utmerket grunnlag for et sunt kosthold, også et glutenfritt kosthold. Takket være bruk av frysetørking - en spesiell tørkemetode som er en av de beste matkonserveringsmetodene - beholder disse kulturene sitt fulle potensial i lang tid.

Viktige funksjoner:

• For 50 L melk

• For gresk ost

Hvordan å bruke:

Ved fersk melk som kommer "rett fra en ku" anbefales det å utføre pasteurisering i en temperatur på ca. 65°C i 30 minutter.

Hell 6 L melk i en kjele og varm den opp til 33°C. Slå av varmen. Mål opp ca 0,4 g bakterier og løs det opp i et lite glass i en liten mengde lunkent vann. Tilsett bakteriene oppløst i vann og rør alt godt. La det stå under lokk i ca 1 time. Etter at tiden har gått, tilsett ca. 1 g løst kalsiumklorid hvis du brukte lavpasteurisert melk kjøpt i butikk (ved fersk melk "rett fra ku" er tilsetning av kalsiumklorid ikke nødvendig), varm melken opp til temperaturen på 38°C og tilsett ca. 0,6 g tørket løpe, oppløst i en liten mengde lunkent vann. Rør den med et par faste bevegelser. Slå av varmen. Etter ca 50 minutter skjærer du ostemassen i 1-2 cm terninger. Du kan i tillegg kutte ostemassen på skrå. La det stå i 10-15 minutter slik at myse begynner å skille seg. Etter at tiden har gått, trykk på ostemassen med en sil og ta ut mysen som kommer inn i den med en øse. Når mesteparten av mysen er separert, flytt ostemassen til en osteduk og plasser den i en ostepresse. Øk trykket gradvis. Etter å ha oppnådd trykket på ca. 5 kg la osten stå i romtemperatur i minst 12 timer. Flytt osten over i saltlake (1 L vann + 180 g salt) i 6 timer, og deretter til en annen saltlake (1 L vann + 70 g salt) for videre lagring. Oppbevar den i kjøleskap.

Ingredienser: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktose

Nettovekt: ca 3 g

Vekten av bakteriekulturer kan variere avhengig av deres aktivitet.

Les merShow less
Produktdetaljer
Browin-411241
Anmeldelser(2)
Total vurdering
3
2 Anmeldelser
Rangering
(3)
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 89.00
(1)
Osteduk er perfekt for å produsere hjemmelaget ost. Takket være den koniske strukturen til hullene fester den seg ikke til osten og gjør overflaten ekstremt glatt. Kluten gjør det enkelt å fjerne osten fra pressen....
kr 63.00
Osteklut, ideell for hjemmeproduksjon av ost. -Takket være den koniske strukturen av hull, kleber ikke skjerfet til ostemassen og gir en veldig glatt osteoverflate - Holder ikke på fuktigheten, takket være at det...
kr 99.00
(2)
For osteproduksjon -  det er et uunnværlig produkt ved bruk av lavvarmepasteurisert melk og fersk melk med lavt kalsiuminnhold. Større osteproduksjonseffektivitet -  kalsiumklorid forbedrer det ostemassedannende...
kr 70.03 kr 100.05
(6)
En sammensatt og smaksrik krydderblanding laget bl.a.med tanke på marinering av biffkjøtt til pizza. Men også egnet alle typer kjøtt, salater, dressing, dip, marinader. Kan også blandes ut i litt olje. ANBEFALT...
kr 99.00
En perfekt valgt blanding av lyofiliserte melkesyregjæringsbakterier, som lar deg tilberede deilig hjemmelaget cottage cheese eller syrnet melk. Tilsetning av bakterier akselererer og stabiliserer produksjonsprosessen...
kr 99.00
Meierisektorens eksperts matte beregnet for modning av oster. Ostematte er laget av slitesterkt materiale, spesifikt profilert basert på utprøvde ostefremstillingspraksis. Enkel å bruke, rask å desinfisere, har...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 149.00
(6)
En perfekt utvalgt blanding av kulturer av melkegjæringsbakterier, som muliggjør rask tilberedning av deilig hjemmelaget Gouda-ost, og utgjør et utmerket grunnlag for et sunt kosthold, også glutenfritt. Takket være...
kr 99.00
(2)
For osteproduksjon – det er et uunnværlig produkt ved bruk av lavvarmepasteurisert melk og fersk melk med lavt kalsiuminnhold.​ Større osteproduksjonseffektivitet – kalsiumklorid forbedrer det ostemassedannende...
kr 99.00
(2)
For osteproduksjon -  det er et uunnværlig produkt ved bruk av lavvarmepasteurisert melk og fersk melk med lavt kalsiuminnhold. Større osteproduksjonseffektivitet -  kalsiumklorid forbedrer det ostemassedannende...
kr 99.00
(3)
Osteform for hjemmelaget bløtost. Holdbare materialer. Godkjent for kontakt med mat. Vi anbefaler bruk med ostepresse se ysting. Egenskaper Lengde 10,0 cm Bredde 10,0 cm Høyde 5,5 cm Vekt 15,0 g Form rund
kr 199.00
(4)
For enhver ostemaker – denne universelle, runde osteformen med mål på 16x16x16,5 cm vil være perfekt for hjemmeproduksjon av ost – spesielt myk cottage cheese laget med løpe. Stor, solid porsjon – med denne formen...
kr 99.00
Hjemmelaget yoghurt til fingerspissene -  perfekt utvalgte kulturer av melkesyrebakterier lar deg lage deilig hjemmelaget yoghurt på et blunk! Bakteriene kan også brukes til å surgjøre fløte og til å produsere...
kr 99.00
(5)
Høy kvalitet - den mikrobiologiske løpe med aktivitet på 2 250 IMCU/mL er et enzympreparat oppnådd som et resultat av fermentering av spesifikke stammer av Rhizomucor miehei. Derfor garanterer dette produktet...
kr 63.00
Osteklut, ideell for hjemmeproduksjon av ost. -Takket være den koniske strukturen av hull, kleber ikke skjerfet til ostemassen og gir en veldig glatt osteoverflate - Holder ikke på fuktigheten, takket være at det...
kr 99.00
En perfekt valgt blanding av lyofiliserte melkesyregjæringsbakterier, som lar deg tilberede deilig hjemmelaget cottage cheese eller syrnet melk. Tilsetning av bakterier akselererer og stabiliserer produksjonsprosessen...
kr 99.00
(2)
Osteklut, ideell for hjemmeproduksjon av ost. -Takket være den koniske strukturen av hull, kleber ikke skjerfet til ostemassen og gir en veldig glatt osteoverflate - Holder ikke på fuktigheten, takket være at det...
kr 99.00
Meierisektorens eksperts matte beregnet for modning av oster. Ostematte er laget av slitesterkt materiale, spesifikt profilert basert på utprøvde ostefremstillingspraksis. Enkel å bruke, rask å desinfisere, har...
kr 99.00
(1)
En profesjonell ystekniv laget av rustfritt stål. Takket være et langt blad når du enkelt bunnen av fatet der ostemassen befinner seg, mens den avrundede tuppen på kniven beskytter fatet mot riper. Denne kniven er...
kr 89.00
Osteform til hjemmelaget løpeost. Holdbare materialer. Godkjent for kontakt med mat. Vi anbefaler bruk med ostepresse Se utstyr under ysting  Diameter 10 cm Høyde 6,5 cm Vekt 9,0 g Form rund
kr 109.00
(8)
Osteform for hjemmelaget bløtost. Holdbare materialer. Godkjent for kontakt med mat. Vi anbefaler bruk med ostepresse se ysting. Egenskaper Lengde 10,0 cm Bredde 10,0 cm Høyde 9,5 cm Vekt 15,0 g Form rund
kr 99.00
(2)
Perfekt for hjemmelaging av ost – med denne mikrobiologiske løpeosten vil du kunne lage hvilken som helst løpeost (fersk, kortlagret, langlagret, mugg osv.), preget av unik smak og aroma. Også for vegetarianere –...

Meny

Innstillinger

Logg inn først.

Registrer deg