VARMRØKT MAKREL

Dette trenger du

Makrell delt eller hel side.

Salt 

Sukker

Peppermix Grov uten salt

Slik gjør du

Salting. 

Strø ½ til 1 ts sukker og 2 ts fin salt på hver filet, gni det gjerne lett inn.

La Makrellen stå i 3-4 timer og skyll raskt av.

Tørk forsiktig av vannet med tørkepapir

Tørking.

Etter at du har tørket av med tørkepapir, la Makrell filetene stå luftig og kjølig i 3-4 timer, så de får tørke litt. Viktig at dem blir gode å tørre.

Nå er du klar til røyking.

Røyking.

Røykespon Prøv deg litt frem med hva du synes smaker best.

I denne oppskriften bruker vi Or 2t og Hickory 2t

Fordel filetene ut i skapet på rist eller heng dem opp og røyk i 4 timer

Varm opp røykskapet til 65-70 grader

Pepper Makrell

Når makrellen er fuktig på overflaten strør du på litt grove peppermiks.

Har fisken blitt tørr på overflaten kan du stryke på et tynt lag med vann eller olje først, for å få Peppermiksen til å sitte.

Vel bekomme!

Merkelapp: Røyket mat

Meny

Innstillinger