Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Lammepølse

Dette trenger du

1,4 kg. Lammekjøtt

28 gr. Salt (kan bruke nitrit)

ca. 7 dl. melk

1 1/2 ss. hvitløk granulert

1 1/2 ss. malt korianderfrø

1 ½ ss. oregano

¼ ts. malt fennikel

1/4 ts. salvie

1 ts. hvit pepper

1 ss raspet sitronskall

ca. 98 gr. potetmel

1 dl. Eplesider

Slik gjør du

Kvern kjøttet på med en fin hullskive. Kjør så lammekjøttet i food prosessoren til kjøttet baller seg, spe med litt av melken så du får hakket det riktig fint. La maskinen gå til du har en veldig fin farse.

Ta den ferdig hakkede farsen over i miksebollen til miksmasteren og tilsett saltet. Miks kraftig til farsen er seig. Rør potetmelet ut i eplesideren og tilsett dette i farsen, miks på lavt turtall til du ser at all veske er trukket inn. Sett mikseren på fullt og miks til farsen blir seig. Bland alle krydderiene i en bolle og rør godt om sammen med litt av melken, hell krydderblandingen i farsen og miks på lavt turtall til all veske er trukket inn. Miks så kraftig til farsen er blitt seig. Slik holder du på til all melken er bruk opp, spe å mikse, spe å mikse.

Miks lenge og kraftig, farsen skal bli riktig seig.

Nå er farsen klar til å stappes i fåretarm. Du kan steke en prøvekake bare for å sjekke at salt, krydderblandingen er passe.

Tørk pølsene og røyk etter ønske, for eksempel Røyk pølsene til de er fine og brune med en kjerne temp på 78 grader C. Eller sval røyke dem på 50-60 grader til de er brune og fine for så å trekke dem i vann til kjerne temp er på 78 grader C. 

For mer info se innlegg Tørking og røyking av pølser

Avkjøles i kaldt vann.

Vel bekomme!

Relaterte produkter
kr 69.00
(4)
Malt koriander brukes for svin, lam og malt kjøtt og leverpostei. Det er også egnet for eplekake, paier og brød. Visste du at du også kan bruke koriander som krydder brød, i supper, salater, smaks likører og for å...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn