Andouille pølse
Dette trenger du
3 kg. kvernet svinekjøtt
4 ss finhakket hvitløk
60 gr salt
1 ts nykvernet sort pepper
1 ts Cajennepepper
1 ts Chilipulver
1/2 ts muskatblomme
1/2 ts allehånde
1/2 ts tørket timian
1 ss paprika
1/4 ts malt laurbærblad
1/4 ts salvie
3 ss flytende røyk / Røykkrydder / Eller røykovn
2 1/2 dl kaldt vann, her kan du bruke rødvin, eller øl istede om du skulle ønske en annen variant.
Slik gjør du
La kjøttet bli riktig kaldt nesten på nippet til å fryse. Kvern kjøttet en gang med den fine hullskiven. Tilsett saltet og miks dette kraftig godt inn i farsen, farsen skal bli seig og fast nesten som en brøddeig.
Ha i alle ingrediensene i miksebollen og tilsett is vannet litt om gangen, mikse godt mellom hver gang du sper. Bland til deigen blir seig og smidig. Stapp farsen i svinetarm eller fåretarm. Trekkes i vann til kjernetemperaturen er nådd 76 grader C. Vannet må ikke koke. Avkjøles i kaldt vann.
Vel bekomme!