Vossakorv Hjemmelaget
Dette trenger du
2kg fårekjøtt/lammedeig
1 kg medisterdeig (ca. 25-30% fett)
66 gr. (2,2%) salt (kan bruke nitritt)
150gr. potetmel
24 gr Løk fersk
6 gr. pepper
24. gr allehånde
24 gr. muskat
12 gr timian
ca. 15 dl kraft
15 gr fosfat
Du kan også bytte ut krydder, potetmel, og fosfat med vår Vossakorv 240 gr pose.
Slik gjør du
Her kan du bruke frossent fårikålkjøtt som beines ut og kvernes
Bland sammen kjøttet og kjør det porsjonsvis i en foodprosessor sammen med is til en helt glatt farse.
Ha den glatte farsen over i miksebollen og ha i salt og alt krydder.
Miks med K kroken til farsen blir seig og fast.
Spe med den kalde kraften og tilsett potetmel. Miks kraftig til alt er blandet godt sammen.
Forsett og spe og tilsett fosfat. Når all kraft er kommet i farsen skal den ikke være varmere en 4-8 grader.
Nå skal farsen kjøres til emulsjon "binding" Sett maskinen gradvis på full fart og kjør til farsen har en temperatur på 16 grader.
Nå er farsen klar og du kan steke en prøvekake, før stapping, farsen stappes i svinetarm 32-34, eller svinetarm 34-36.
Pølsene kaldrøykes rundt 20grader, eller varm-røykes på 50-55 grader til de er gyllen brune.
Trekkes i 80 graders vann i ca 20 minutter.
Lykke til !
Vel bekomme!