Trykk for flere produkter.
No products were found.

Seilaks (fattigmannslaks)

Av

Dette trenger du

1kg seifilet
Salt - Til å dekke alt av fisk
2g seilaksfarge.
2-3 ss Røyksyre (valgfritt)
Olje Næytral (soya)

Slik gjør du

Tørsalt den beinfri seifileten i minst 2 døgn, benytt nok salt til at hele fileten blir dekket.
Skyll av saltet og tørk filetene godt.
Skjær fileten på skrå i skiver uten at skinnet følger med.
Lag så et vannbad bestående av:
1 liter vann.
2 gram Foodstuff seilaksfarge.
2-3 ss Foodstuff røyksyre (eller kaldrøyking).

Legg så de oppskårete skivene i vannbadet.


La vannbadet stå kjølig over natten over, og legg så på rist for tørking.

Om du ikke bruker reøyksyre, men ønsker å kaldrøyke seilaksen kan du gjøre dette nå.

Når røyk er tilsatt.

Legges seilaksen på glass med nøytral olje (soya) slik at den dekker produktet. (bruk gjerne en av våre hermitisering produkter så den blir dekket fult av olje.)

Oppbevares i kjøleskap ved maks. +4°C.


TIPS! Når du skal lage seilaks prøv gjerne ut flere varianter med kryddere, som for eksempel dill eller einebær.

Vel bekomme!

Relaterte produkter

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
No products were found.

Please sign in first.

Sign in