Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

KYLLING / KALKUN PÅLEGG

Dette trenger du

500g Kylling eller kalkunfilet

400g kyllingkjøttdeig

100g – 200g spekk (bytt ut med solsikke eller rapsolje istedenfor spekk i kyllingpølsene. 25 -30 ml pr kg kjøtt)

1 dl isvann eller iskald hvitvin

15g salt

1.5g malt pepper

0,5g malt ingefær

0,5g muskat

1g paprikapulver evt. chili, urter, sitron, 1 mellomstor løk etter smak

Slik gjør du

Kyllingkjøttdeig blandes med salt og væske til en blank bindefarse.

Spekk kvernes gjennom fin hullskive og blandes i farsen.

Kylling bryst kvernes med krydder og urtene gjennom grov hullskive.

Så blander du alt sammen i ca. 3 minutter til alt er jevnt fordelt og farsen binder godt sammen.

Temperaturen må holdes så lav som mulig og må ikke komme over 15C! Fyll farsen i svinetarm eller fåretarm og tvinn pølser til ønsket størrelse.

Pølsene trekkes ved maks. 78C til kjernetemp på 72C. Det tar ca 20 -30 minutter. Avkjøl i isvann etterpå. Nå er pølsene holdbar i ca. 10 dager i kjøleskap.

 

 

Denne oppskriften gir ca. 1kg farse

PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.

Vel bekomme!

Merkelapp: Påleggoppskrifter

Meny

Innstillinger