Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Øl pølse med Jegermix

Av

Dette trenger du

800 gr kjøttdeig

400 gr kjøttdig av svin

2 ss hvitløkpulver eller 20 gr fersk moset hvitløk

40 gr nitritt salt

1/2 ss Dextrose

startkultur i henhold til beskrivelse under produktet  (kan også bruke en bit med annen spekepølse som du kverner med i farsen)

3 gr sort pepper

3 gr jegermiks krydder

Fåretarm 18-20 mm


Slik gjør du

Bland sammen begge typene kjøttdeig tilsett alt av krydder og salt. Kna og bland til du får en smidig og seig masse. Bland sammen startkulturen (etter beskrivelse i produkt infoen) tilsett fruktosen. La dette stå å for-gjære i 10 min. Tøm så startkulturen i farsen og bland godt sammen. Det er viktig at startkulturen blir blandet godt i farsen.

Stapping av spekepølsa:

Bruk fåretarm 18-22 mm da får du en tarm som gir den rette tykkelsen. Knyt godt i enden og heng pølsene opp for røyking i minst 1 døgn. Det behøver ikke være røyk kontinuerlig, men mesteparten av tiden og la pølsene henge der hele tiden.

 

Speking:

Etter røyking skal pølsene spekes 2-3 uker på et kjølig, (8-12 grader C) luftig og fuktig sted, minst 70-80 % fuktighet er bra. Pølsene mister mye vekt (ca. 30% innen de er ferdig speket) i denne tiden. Det er viktig at fuktigheten ikke forsvinner for fort ut av pølsene for da har det lett for å danne seg hulrom midt inni pølsa, rynket og stygge blir de også. Det er derfor vi vil ha høy fuktighet i modning miljøet og forholdsvis kjølig.

Har du problemer med å holde fuktigheten oppe, kan du prøve å henge opp fuktige håndkleder på veggene i modning rommet. Merker du at pølsene blir tørre og mørke før tiden, kan du med fordel bruke vått tørkepapir/kjøkkenpapir og surre rundt pølsene for at pølsene får trekke til seg fukt og svelle.

Siden spekingen går så fort, er det lønnsomt å bruke startkultur så ikke vesketapet blir for stort. Startkulturen gjør sitt til at spekingen starter før fuktigheten begynner å fordampe fra pølsene. Du får derfor en mer fuktig og smidig (ikke hard og tørr) spekepølse.

Vel bekomme!

Relaterte produkter
kr 39.00
Dextrose tilsettes til næringsmidler for å søte dem, og også noen ganger som et fyllstoff eller et konsistensmiddel. Druesukker brukes i sauser, kaker, kakemikser, godteri, energidrikker, og frosne desserter. Det...
kr 79.35
Produktbeskrivelse Fint, rent, tørket vakuumsalt med nitritt. Mengde 0,5L (ca 500g) Blandingsforholdet: Salt, Natriumnitrit E250 Max 0.6% , antiklumpemiddel E535 Nitrittsalt – Nitritsalt er i dag et helt vanlig...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn