Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Øl pølse med Jegermix

Av

Dette trenger du

800 gr kjøttdeig

400 gr kjøttdig av svin

2 ss hvitløkpulver eller 20 gr fersk moset hvitløk

40 gr nitritt salt

1/2 ss Dextrose

startkultur i henhold til beskrivelse under produktet  (kan også bruke en bit med annen spekepølse som du kverner med i farsen)

3 gr sort pepper

3 gr jegermiks krydder

Fåretarm 18-20 mm


Slik gjør du

Bland sammen begge typene kjøttdeig tilsett alt av krydder og salt. Kna og bland til du får en smidig og seig masse. Bland sammen startkulturen (etter beskrivelse i produkt infoen) tilsett fruktosen. La dette stå å for-gjære i 10 min. Tøm så startkulturen i farsen og bland godt sammen. Det er viktig at startkulturen blir blandet godt i farsen.

Stapping av spekepølsa:

Bruk fåretarm 18-22 mm da får du en tarm som gir den rette tykkelsen. Knyt godt i enden og heng pølsene opp for røyking i minst 1 døgn. Det behøver ikke være røyk kontinuerlig, men mesteparten av tiden og la pølsene henge der hele tiden.

 

Speking:

Etter røyking skal pølsene spekes 2-3 uker på et kjølig, (8-12 grader C) luftig og fuktig sted, minst 70-80 % fuktighet er bra. Pølsene mister mye vekt (ca. 30% innen de er ferdig speket) i denne tiden. Det er viktig at fuktigheten ikke forsvinner for fort ut av pølsene for da har det lett for å danne seg hulrom midt inni pølsa, rynket og stygge blir de også. Det er derfor vi vil ha høy fuktighet i modning miljøet og forholdsvis kjølig.

Har du problemer med å holde fuktigheten oppe, kan du prøve å henge opp fuktige håndkleder på veggene i modning rommet. Merker du at pølsene blir tørre og mørke før tiden, kan du med fordel bruke vått tørkepapir/kjøkkenpapir og surre rundt pølsene for at pølsene får trekke til seg fukt og svelle.

Siden spekingen går så fort, er det lønnsomt å bruke startkultur så ikke vesketapet blir for stort. Startkulturen gjør sitt til at spekingen starter før fuktigheten begynner å fordampe fra pølsene. Du får derfor en mer fuktig og smidig (ikke hard og tørr) spekepølse.

Vel bekomme!

Relaterte produkter
kr 54.00
Svart pepper er tørkede bær fra busken piper nigrum dyrkes i f.eks India og Vietnam. Pepper er krydderet som brukes mest i verden. Svart, hvit og grønn pepper er bær, men har blitt behandlet annerledes. Svart pepper...
kr 31.00
Dextrose tilsettes til næringsmidler for å søte dem, og også noen ganger som et fyllstoff eller et konsistensmiddel. Druesukker brukes i sauser, kaker, kakemikser, godteri, energidrikker, og frosne desserter. Det...
kr 49.00
Produktbeskrivelse Fint, rent, tørket vakuumsalt med nitritt. Mengde 0,5L (ca 500g) Blandingsforholdet: Salt, Natriumnitrit E250 Max 0.6% , antiklumpemiddel E535 Nitrittsalt – Nitritsalt er i dag et helt vanlig...
kr 44.00
Hvitløk er en plante i løkfamilien som er nært beslektet med kepaløk (vanlig løk), sjalottløk, purreløk og bjørneløk. Den vokser ikke vilt. Hvitløk er ofte brukt til både kulinariske og medisinale formål. 

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.