Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Kokt skinke som proffen lager den

Dette trenger du

3 kg svinebog

16 g fosfat

60 g nitritt salt

60 g Cooked Ham Advanced 30-60 (Valgfritt)

6dl isvann

Påleggsform

Slik gjør du

Skjær kjøttet i lange strimler, ha det i blandemaskinen sammen med salt og fosfat og Cooked Ham Advanced 30-60.

Start å tromle på sakte fart, tilsett litt vann og tromle til du ser at kjøttet har trukket vannet til seg. Slik fortsetter du å tilsette litt og litt vann inntil kjøttet er mettet. Om du skulle få får mye vann og dette ikke trekker seg inn så bare la det være igjen.

Tromle kjøttet, men ta noen pauser i tromlingen ellers kan proteinet bli ødelagt. Fortsett å tromle i intervaller til det blir et hvitt belegg og at det blir seigt og slimete.

Da kan du legge blandingen i påleggsform posen og Koke (trekke) på 80 grader i ca 2 timer. Her kan du bruke steketermometeret i midten av formen til å sjekke at den er gjennomkokt.

Om du bruker pålegg form i støpejern eller lignende Kle en påleggsform med plast ( gladpack) og legg kjøttet i. Dekk til med plast over kjøttet på toppen og sett på lokket så stramt som mulig. Når kokingen er ferdig etterpress lokket på så hardt du greier, men forsiktig for det vil sprute varm kraft opp fra formen

Settes til kjøling gjerne til dagen etter .

 

Vel bekomme!

Relaterte produkter
kr 79.35
Produktbeskrivelse Fint, rent, tørket vakuumsalt med nitritt. Mengde 0,5L (ca 500g) Blandingsforholdet: Salt, Natriumnitrit E250 Max 0.6% , antiklumpemiddel E535 Nitrittsalt – Nitritsalt er i dag et helt vanlig...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn