Skive for pølsestapping til Kjøttkvern 22 Elegant fra Tre Spade.
Denne skiven skal settes inn istedenfor kniven og hullplata når kjøttkverna skal brukes til å stappe pølser.
Eltemaskin Manuell MX-20
Produsert i rustfritt stål. Kapasitet 27,7 liter. Størrelse: 31x63x47cm
Kan gjøres maskinell ved å ta av sveiven og kople opp motoren til kjøttkvern 22. Elegant
Denne skiven skal settes inn istedenfor kniven og hullplata når kjøttkverna skal brukes til å stappe pølser.
TEXEL SP318- tradisjonell norsk salami, litt mindre syrlig – gir også en litt rødere farge i pølsa.
Dosering: 20g er nok til 200kg masse/farse.
NB! Oppbevares alltid i fryser
BRUK
Ta posens innhold og bland den ut i kald vann.
Posens innhold er tilpasset en gitt mengde farse.
Hvis du eksempelvis skal lage 20 kg pølse/farse og posens innhold er tilpasset 100 kg, tar du da 1/5 av blandingen og tømmer i farsen.
Du må bruke så lite som mulig. Vannet skal jo ut av farsen når du lager spekepølse.
Men igjen må du bruke så mye slik at du kan få rørt ut kulturen og at du lett kan dele den opp i den mengden du skal ha i.
Det er heller ikke farlig om du tømmer i litt for mye.
Så med et vanlig desilitermål er det nok helt greit å blande ut i 5 dl. Vann og så tømme 1 dl. Inn i farsen.
Prosessen stopper når kulturen har spist opp alt sukkeret.
Det er viktig at dere bruker 5 gr dextrose eller pøkulus pr. kg farse . Som mat til startkulturen.
Opphengskroker/S-kroker
Hvitløk er en plante i løkfamilien som er nært beslektet med kepaløk (vanlig løk), sjalottløk, purreløk og bjørneløk. Den vokser ikke vilt. Hvitløk er ofte brukt til både kulinariske og medisinale formål.
Produktbeskrivelse
Fint, rent, tørket vakuumsalt med nitritt.
Mengde 5 Kg
Blandingsforholdet: Salt, Natriumnitrit E250 Max 0.6% , antiklumpemiddel E535
Nitrittsalt – Nitritsalt er i dag et helt vanlig produkt som brukes av hele kjøttindustrien i Norge, men sterkt regulert av Mattilsynet. Vårt salt er som nevn ferdigblandet 99,4% vakuumsalt og 0.6% nitritt.
Nitritt/nitrat virker effektivt mot dannelsen av botulismebakterier, og gjør at kjøttet beholder sin rødfarge.
HACCP-informasjon
Produktet er
· fri for GMO
· fri for allergener
NB! I Norge er ikke nitrittsaltet tilsatt pigment, som i andre land, så merk beholderen godt for å hindre forveksling mellom vanlig bordsalt og nitrittsalt
Om det ønskes mer info om Nitrittsalt kan dere finne det her. https://no.wikipedia.org/wiki/Natriumnitritt, eller google Nitrittsalt.
Hvitt håndtak med hvit stiv bust, diameter 60 mm. En bøyelig børste til rengjøring av pølsehorn, bak saghjul og andre steder som er vanskelig å komme til
100 ml. Brukes til å smøre akslinger og gjenger på oppskjæremaskiner sager, kverner og andre maskiner som har gjenger/skruer, akslinger etc. Næringsmiddelgodkjent olje bør finnes i enhvær ferskvareavdeling og storkjøkken, ja alle steder man produserer mat ved hjelp av maskiner. NB! BRUK IKKE MATFETT ELLER MATOLJER TIL Å SMØRE MASKINER MED!
Eltemaskin Manuell Minimix
Produsert i rustfritt stål. Kapasitet 15.7 liter. Størrelse: 25x54x32cm
Størrelse er 25x54x32cm, Vekt: 7kg.
Logg inn først
Logg inn
Please sign in first.
Sign in