Stjerneanis er et krydder som minner sterkt om anis i smak. Krydderet utvinnes fra frukten av planten. Planten benyttes i det kinesiske kjøkken, og i mindre grad i Sør-Asia og Indonesia. Stjerneanis inngår også som ett av krydrene i det kinesiske femkrydderet. Frøene kan også tygges etter måltidet for å fremme fordøyelsen.
Stjerneanis inneholder anethol, samme ingrediens som gir den botanisk ubeslektede anisen sin smak. Dermed er denne også blitt tatt i bruk i Vesten når man leter etter et billigere alternativ til stjerneanis for bakverk og i likørproduksjon.
Krydderblanding spesiellt egnet til den Italienske retten bruschetta. Grillet brød med hvitløk, olivenolje, gjerne en tomatskive, skinke og ost.
ANBEFALT DOSERING:
Etter eget ønske.
INGREDIENSER:
tomat, paprika, salt, hvitløk, løk, basilikum, oregano.
ALLERGENER:
Ingen
Krydderblanding spesiellt egnet til den Italienske retten bruschetta. Grillet brød med hvitløk, olivenolje, gjerne en tomatskive, skinke og ost.
ANBEFALT DOSERING:
Etter eget ønske.
INGREDIENSER:
tomat, paprika, salt, hvitløk, løk, basilikum, oregano.
ALLERGENER:
Ingen
BEREGNET NÆRINGSINNHOLD:
Næringsinnhold pr.100 gram ferdig vare: Energi:1256 kj /300 kcal, Fett:4,2 g, hvorav mettet fett:0,7 g, Karbohydrater:46,7 g,
hvorav sukkerarter:3,4 g, Kostfiber:12,5 g, Protein:12,2 g, Salt:21 g, Natrium:8,4 g.
KVALITETSINDIKASJONER:
Oppbevaring- oppbev. tørt og mørkt.
Holdbarhet – Krydder har lang holdbarhet, blir ikke dårlig eller farlig å spise etter lang tids lagring. Vil tape smak hvis det lagres lenge, særlig hvis det utsettes for luft, varme og fuktighet
Temp. krav – Romtemp. eller lavere