Trykk for flere produkter.
No products were found.

Hjemmelaget naturell yoghurt

Dette trenger du

for 2 L yoghurt:

  • 2 L melk (enten fersk eller pasteurisert i en temperatur på 74°C)
  • 0,2 g  bakteriekulturer for yoghurt

Slik gjør du

Varm opp melken til en temperatur på 43-44°C. Løs opp bakteriekulturene i en liten mengde melk med den temperaturen og vent 20 minutter til bakteriene blir aktive. Ha det så i resten av melken. Hold melketemperaturen på 43-44°C. Bland alt forsiktig. Fyll rene, skåldede glass opp til 1/3 av volumet og lukk dem godt. La beholderen med inokulert melk stå på et varmt sted, f.eks. ved siden av radiatoren, i omtrent et dusin timer (best for natten). Etterpå flytter du yoghurten til kjøleskapet og oppbevar den der for konsum (i løpet av opptil 3-5 dager).

Slik bruker du yoghurtmaskinen:

Hvis du bruker en yoghurtmaskin, sett inn beholderen, still inn temperaturen på 45°C på enheten og la den modne i 6-8 timer (hvis yoghurten fortsatt er flytende, forleng modningstiden). Etterpå slår du av enheten.

Merk:

  • det optimale området for melke-ph-verdier for at bakteriekulturene skal fungere ordentlig er fra 6 til 7
  • Jo lengre modningstiden er, desto mer intens blir smaken av yoghurt
  • Eventuelle tilleggsprodukter – f.eks. nøtter, frukt, syltetøy, müsli osv. – bør tilsettes den ferdige yoghurten rett før inntak
  • hvis du bruker upasteurisert melk, kok opp først, kjøl den ned til 43-44°C og fortsett deretter i henhold til instruksjonene
Merkelapp: Ost, Ysting, Yoghurt

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
No products were found.

Please sign in first.

Sign in