Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Halloumi ost - perfekt for en grillfest

Dette trenger du

for ost:

8 L lavpasteurisert melk opp til 74°C (du kan kun bruke kumelk, men en blanding med geite- eller sauemelk er best)
1 g ostebakterier - i dette tilfellet dedikert til Gouda-ost
flytende løpe (5 dråper per 1 L)
1,5 g kalsiumklorid
pepper og krydder/urter (persille, rosmarin, oregano, vill hvitløk eller basilikum) – til å strø før eller rett etter grilling

for saltlake:
per 1 L kaldt vann, 150 g salt

Slik gjør du

Hell melken i en kjele, varm den til 32-35°C, tilsett ostebakterier (type Gouda) oppløst i ca. 50 ml vann ved en temperatur ikke høyere enn 32°C. Slå av varmen og la stå i en time. Etter denne tiden, tilsett kalsiumklorid oppløst i ca. 30 ml varmt vann. Varm opp melken til 38°C, tilsett løpe og bland grundig - kort, men dynamisk. Skru av varmen igjen og la stå i en time til, og når det dannes en klump kutter du den i terninger på 2 cm. Terningene kan også kuttes diagonalt. Bland alt forsiktig. Ha ostemassen over i en presse kledd med osteduk eller til en sil og la den renne av seg. Når osten er hard skjærer du den i ca 1,5 cm tykke skiver og ca 7x7 cm store (som ostemassen tillater og slik at bitene enkelt kan legges på grillen). Tilbered vann i en gryte ved en temperatur på 75-85°C og legg deretter ostebitene forsiktig inn i den. Damp osten ved denne temperaturen i ca. 20 minutter - se om bitene sakte flyter til toppen. I mellomtiden forbereder du kaldt vann og etter brygging legger du ostestykkene i det for å avkjøle dem. Forbered saltlaken og legg ostene i den i 2 timer. Etter denne tiden, fjern og la renne over natten eller i minst 4 timer, helst i kjøleskapet. Det anbefales å bruke ostebunn her.

Før du griller, krydre osten med dine favorittkrydder. Når ostene drypper og blir harde er de perfekte til grilling. Bare grill dem i noen minutter på hver side. I løpet av denne tiden skal det dannes en delikat, brunet skorpe, og osten inni skal bli elastisk og myk, men ikke smelte.

Vel bekomme!

Merkelapp: Ost, Ysting, Feta, Feta ost.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn