Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Hjemmelaget mozzarellaost

Dette trenger du

for 0,4 kg mozzarellaost:

4 L lavpasteurisert melk ved 74°C, fersk melk rett fra kua anbefales mest,
2 ts Kwasomix eller sitronsyre
0,5 g tørket mikrobiell løpe eller 4 dråper flytende mikrobiell løpe
salt etter smak

Slik gjør du

Mozarella er en løpeost fra Italia. Tradisjonelt laget utelukkende av bøffelmelk. Oftest produseres denne osten i form av en kompakt ball eller små kuler i en mysesaus, som gjør at den holder på fuktigheten.

Mozarella er en ingrediens i mange retter – spesielt de mest populære italienske rettene, som pizza og lasagne. Det smaker godt med tomater dryppet med olivenolje. Det kan også legges til salater eller smørbrød. Det er en verdifull kilde til kalsium, vitamin B12 og mettede fettsyrer. I dag kan alle prøve å lage sin egen versjon av denne populære osten hjemme. Vi viser deg hvordan du gjør det steg for steg.

Slik gjør du

Hell melken i kjelen. Ikke varm opp. Løs opp Kwasomix i et glass kaldt vann, og tilsett det deretter sakte i melken under konstant omrøring. Varm opp melken til 32°C under konstant omrøring. Når denne temperaturen nærmer seg, vil "tråder" og "flokker" av ostemassen begynne å felle ut i melken.

Merk følgende:

Hvis du ikke klarte å oppnå denne effekten ved 32°C, varme opp melken til 38°C. I mellomtiden løser du opp den målte mengden løpe i 50 ml kokt vann ved 38°C. Tilsett det i kjelen og rør alt med noen avgjørende bevegelser. Ikke bland for lenge, siden koaguleringsprosessen begynner etter bare et minutt. La stå i 15 minutter. Legg ostemassen i et dørslag eller en osteform , klem lett for å fjerne overflødig myse. Del massen i mindre biter. Skåld hver av dem ved en temperatur på 75-80°C og elt den deretter med hendene, kontroller konsistensen. Gjenta denne prosessen til du får en jevn og kompakt konsistens. Form den deretter til en ball. Herd hver av de dannede kulene i veldig kaldt vann. Osten bør oppbevares i saltlake og konsumeres innen 3 dager.

Vel bekomme!

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn