Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Hjemmelaget burrata ost

Dette trenger du

for 3 små burrata

  • 3 L fersk, fet melk,  rett fra kua
  • ca 3 dråper VEGE PLUS mikrobiologisk løpe
  • 6,6 g BROWIN ostesyreblanding
  • 80 g fløte 18 %
  • salt (valgfritt)

Slik gjør du

TILBEREDNING AV OST:

Hell melken i en kjele, tilsett og bland med passende mengde av ostesyreblandingen, tidligere oppløst i en liten mengde vann. Varm så opp det hele til 35°C. Etter denne tiden, fjern kjelen fra gassen (induksjonstoppen) og tilsett løpe som tidligere er oppløst i en liten mengde vann. Bland alt forsiktig i 30 sekunder. Sett deretter blandingen til side på et varmt sted for å danne en klump i flere minutter, og hold temperaturen på ca. 35°C. Kutt så ostemassen og varm den opp til 45°C, mens du rører forsiktig. Legg ostemassen i et dørslag, klem lett for å fjerne overflødig myse. Del massen i mindre biter. 

Varm opp vannet til 85°C i mellomtiden. Når temperaturen er nådd, tilsett en del av ostemassen for å skålde. Elt osten med noen sekunders mellomrom til klumpene forsvinner og osten har en trevlete konsistens. Når du gjør dette, beskytt hendene mot brannskader , for dette formålet kan du bruke tykke gummihansker. Form osten til en lommeform. Fyll hulrommet med den tidligere tilberedte fyllingen, oppskriften på den finner du nedenfor. 

Lukk deretter lommen ved å brette endene oppover. For å unngå brannskader på fingrene, dypp dem i isvann fra tid til annen. Legg den ferdige burrataen i kald saltlake og spis innen 2 dager. Du kan danne kuler av den resterende brente osten for å få mozzarella. 

FORBEREDELSE AV FYLLET :

Å lage fyllet er identisk med å lage osten (oppskriften over). Strekk den skoldede osten i lange strimler og legg dem i kaldt vann. Etter en stund skal osten skilles i den såkalte hår og tråder, hell deretter fløte over dem og smak til med salt. 

Vel bekomme!

Merkelapp: , Ost, Ysting

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn