Ostestarteren – urte – løpe + en blanding av urter og krydder består av perfekt tilpassede ingredienser som gjør det mulig å tilberede 1 kg velsmakende hjemmelaget løpeost. Den øverste posen på produktet inneholder løpe, mens den nederste inneholder en ren etikettblanding av urter og krydder, dvs. uten kunstige smaksstoffer, fargestoffer, sukker eller salt.
Ingredienser til 1 kg ost
Ostestarteren – urte – løpe + en blanding av urter og krydder består av perfekt tilpassede ingredienser som gjør det mulig å tilberede 1 kg velsmakende hjemmelaget løpeost. Den øverste posen på produktet inneholder løpe, mens den nederste inneholder en ren etikettblanding av urter og krydder, dvs. uten kunstige smaksstoffer, fargestoffer, sukker eller salt.
Ingredienser til 1 kg ost:
• 10 L lavtemperatur (opptil 74°C) pasteurisert melk eller fersk* melk;
• 1 g kalsiumklorid;
• urteoststarter – en blanding av urter og krydder med løpe;
• 140 g salt (ca. ¾ glass).
Oppskrift:
Hell melken i kjelen, tilsett kalsiumklorid (tidligere hydrert i en liten mengde vann) og salt. Bland alt grundig og varm det opp til en temperatur på 38°C. Tilsett deretter løpe (oppløst i en liten mengde lunkent kokt vann). Slå av varmen og la gryten stå i ca 40 minutter til det dannes en fast ostemasse. Skjær ostemassen i 1-2 cm terninger, bland gryteingrediensene forsiktig, og la den stå i ca 10 minutter slik at myse begynner å skille seg. Etter at tiden har gått, trykk på ostemassen ovenfra med en sil og ta ut mysen som helles i den med en øse. Etter å ha separert mesteparten av væsken, flytt den dannede ostemassen lagvis over i en form, krydre den samtidig med halvparten av urteblandingsposen (ved å presse krydderet forsiktig inn i ostemassen). Til slutt, form ostemassen og snu den hver 2. time, og dryss overflaten med den gjenværende urteblandingen. La osten renne av i romtemperatur i 5-8 timer, og flytt den deretter til kjøleskapet. *Det anbefales å utsette fersk kumelk for pasteurisering i en temperatur på ca. 65 °C i ca. 30 minutter.
Ingredienser: en blanding av urter 72,1 % (svart spisskummen 33,5 %, merian, timian, salt) og krydder (hvitløk, sort pepper, rød pepper, grønn pepper, hvit pepper), løpe 16,7 % (mikrobiologisk løpe, salt, konserveringsmiddel: natrium bensoat).